DF vil bremse store vindmøller på land


DF vil bremse store vindmøller på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partiet vil have undersøgt helbredskonsekvenserne af støjen fra store vindmøller, før der bygges flere.

Der skal ikke bygges flere store vindmøller på land i Danmark, før det er klart, hvad de helbredsmæssige konsekvenser er for de folk, der bor i nærheden af møllerne.

Det mener Dansk Folkeparti.

- Jeg mener, vi skal tage de her mennesker seriøst, når de kommer med nogle alvorlige helbredsmæssige problemer, siger partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt, til P1 Dokumentar.

Ifølge mediet klager naboer over søvnbesvær og forhøjet blodtryk på grund af støjen fra de store møller.

Tilbage i marts modtog Folketingets sundhedsudvalg en rapport bestilt af Sundhedsstyrelsen hos det private konsulentfirma Delta.

Ifølge P1 Dokumentar frikender den stort set møllerne for helbredsmæssige effekter.

Men rapporten er ikke objektiv, mener Dansk Folkeparti og Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller.

De peger på, at rapporten er skrevet af ingeniører uden lægefaglig ekspertise, og at Delta til daglig arbejder tæt sammen med vindmøllegiganten Vestas.

Direktøren for en anden vindmølleproducent, Siemens, sidder samtidig i bestyrelsen for konsulentfirmaet.

- At man tager et firma, der er involveret økonomisk i vindmølleindustrien, er uheldigt. Samtidig er det kritisabelt, at man slet ikke tager det lægefaglige indover, siger Liselott Blixt.

Hun vil nu gå til både sundhedsministeren og miljøministeren og kræve en ny, lægefaglig undersøgelse af, hvordan det påvirker det enkelte menneske at bo ved siden af en stor mølle.

Og før resultatet af en ny undersøgelse ligger klar, er det ikke ansvarligt at fortsætte opførelsen af flere kæmpemøller tæt ved folks boliger, mener Dansk Folkeparti.

- Vi er selvforsynende med olie og gas. Så lad os slå koldt vand i blodet og se, hvad det gør ved det enkelte menneske, for det er altså folks helbred, vi taler om, siger Liselott Blixt.

DF vil bremse store vindmøller på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce