DF opgiver krav om administrativ udvisning


DF opgiver krav om administrativ udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti kan ikke komme igennem med krav om administrativ udvisning til kriminelle udlændinge.

Kriminelle udlændinge skal kunne smides ud af Danmark. Men der bliver ikke tale om administrative udvisninger med mulighed for en efterfølgende domstolsprøvelse, som Dansk Folkeparti har foreslået.

Det erkender partiet nu, mens man forhandler med regeringen om at komme helt i mål med en såkaldt tryghedspakke, der blandt andet skal hæve straffen for hjemmerøverier og gøre det lettere at udvise kriminelle udlændinge.

- Vi kan ikke komme igennem med kravet over for regeringen, og derfor forsøger vi at få samme effekt med andre forslag, siger Dansk Folkepartis næstformand og retsordfører Peter Skaarup.

Forslaget om administrative udvisninger har mødt skarp kritik fra jurister for at overtræde retsstatsprincipper om at beskytte individer mod vilkårlige afgørelser.

Justitsminister Lars Barfoed (K) har gjort det klart, at regeringen ikke vil støtte forslaget, men andre dele af Dansk Folkepartis bandepakke er fortsat på bordet.

Selvom Dansk Folkeparti har opgivet et af sine krav, så mener Peter Skaarup fortsat, at det vil lykkes at få en aftale, som vil føre til væsentligt flere udvisninger.

- Hvis vi kommer igennem med vores forlag, vil det være et gevaldigt slag i ansigtet på de bander, der gør gaderne utrygge i øjeblikket med skyderier, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti vil blandt andet pålægge domstolene at udvise udlændinge, hvis de begår kriminalitet som del af en bande.

- Vi ser næsten hver anden dag, at politiet bliver spurgt om, hvorvidt en episode er led i bandekrigen. Det kan politiet ofte svare ja til, og det kan også bevises i retten. Og så skal vi tilrettelægge lovgivningen, så vedkommende bliver udvist, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti vil også sætte en stopper for, at domstolene giver betingede udvisningsdomme flere gange i træk, og styrke politiets indsats over for bander og rockere.

Forhandlingerne fortsætter med regeringen og Kristendemokraterne i de kommende dage, og Peter Skaarup håber, at parterne i bedste fald kan nå en aftale i løbet af denne uge.

DF opgiver krav om administrativ udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce