DF om grænsekontrol: EU kan bare komme an


DF om grænsekontrol: EU kan bare komme an

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-kommissær Connie Hedegaard advarer mod grænsekontrollen. DF kræver, at regeringen står fast.

Dansk Folkeparti kræver, at regeringen står fast på de nye planer om en grænsekontrol, trods kritikken fra både EU og Tyskland.

Det er en del af prisen for Dansk Folkepartis støtte til forringelserne i efterlønnen og den højere pensionsalder, fastslår partiets formand Pia Kjærsgaard.

Hun henviser således til, at regeringen i forbindelse med forhandlingerne om grænsekontrollen slog fast, at kontrollen ikke er i strid med Schengen-aftalen om EU's indre, åbne grænser.

- Vi må tage regeringen på ordet. Der er ikke noget at komme efter, siger Pia Kjærsgaard.

Senest har den danske klimakommissær og tidligere konservative minister Connie Hedegaard ellers advaret om, at Danmarks planer truer kerneværdierne i EU-samarbejdet.

- Connie Hedegaard optræder mere som konservativ politiker end en embedsmand, lyder svaret fra Dansk Folkepartis formand.

Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl det klart, at VK-regeringens politiske sundhed afhænger af, at den lever op til aftalen med støttepartiet om grænsekontrollen.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl er bolden nu hos EU-Kommissionen. Han kalder Connie Hedegaards kritik for "upassende".

- EU-Kommissionen må anlægge en sag mod Danmark. Vi venter ikke på EU's godkendelse af grænsekontrollen, siger gruppeformanden.

Danmarks udmelding om at indføre mere grænsekontrol har på det seneste vakt massiv opsigt i EU.

Det er især planerne om at indføre "permanent" kontrol, som langt fra falder i god jord i EU-Kommissionen.

Heller ikke landdagen i Slesvig-Holsten er begejstret, men opfordrer Danmarks regering til at genoverveje beslutningen om at indføre grænsekontrol.

Alle partier i Landdagen har vedtaget en erklæring, hvori de beklager, at Danmark vil genindføre permanent toldkontrol ved de dansk-tyske grænseovergange.

I erklæringen siger partierne desuden, at de er bekymret for, at grænsekontrollen vil være barrierer for sammenhængen i området mellem Sønderjylland og Slesvig og i området mellem Femern og Lolland.

DF om grænsekontrol: EU kan bare komme an

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce