DF og K vil have vagter i psykiatrien


DF og K vil have vagter i psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Regioners forslag om sikkerhedsvagter på psykiatriske afdelinger møder medvind på Christiansborg.

Næstformand i Social- og Psykiatriudvalget i Danske Regioner Anne V. Kristensen (V) åbner op for, at sikkerhedsvagter kan være en løsning på problemet med voldelige patienter på landets psykiatriske afdelinger.

Og det forslag møder lydhørhed fra flere partier på Christiansborg.

Hos Dansk Folkeparti mener psykiatriordfører Liselott Blixt, at personalet på psykiatriske afdelinger som nødløsning skal have mulighed for at tilkalde sikkerhedsvagter.

- Det er vigtigt, at der er nogen, der kan gribe ind, når der er aggressive patienter. Det kan gavne, at det er sikkerhedsfolk, der kan tage fat og gøre noget, siger Liselott Blixt.

Hun forestiller sig en ordning, hvor personalet vurderer, om den enkelte patient udgør en sikkerhedsrisiko - og på den baggrund kan tilkalde ekstra støtte i form af en sikkerhedsvagt.

Det forslag er de konservatives psykiatriordfører Benedikte Kiær ikke afvisende over for. Hun understreger dog, at sikkerhedsvagterne skal være klædt ordentligt på til at håndtere psykisk syge.

- Hvis man gør det klogt, så synes jeg, at det er en god idé at få hjælp fra sikkerhedsvagter. Men de skal være ordentligt uddannede og ikke stikke for meget ud, for så risikerer de at blive konfliktoptrappende i stedet for konfliktdæmpende, siger hun.

Det er dog ikke samtlige partier, der bakker op om forslaget med sikkerhedsvagter. Psykiatriordfører Özlem Cekic (SF) kalder det for uansvarligt og usagligt.

- Det er fuldstændig at skyde ved siden af, at vi skal ansætte dørmænd over for vores mest udsatte og syge mennesker. De har behov for den rette behandling, siger Özlem Cekic.

Hendes kollega i regeringspartiet Radikale Venstre Camilla Hersom er dog ikke afvisende over for regionernes forslag.

- Jeg vil godt se et oplæg til, hvordan man vil gøre det. For vi skal finde en model, der løser udfordringen uden at få afdelingerne til at ligne fængsler, siger hun.

DF og K vil have vagter i psykiatrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce