DF: Lad os dele forhandlinger om vækstplan op

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på vej til torsdagens forhandlinger i Finansministeriet om regeringens vækstplan.
Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

DF: Lad os dele forhandlinger om vækstplan op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF tror på hurtig aftale om SU og kontanthjælp, hvis regeringen vil splitte vækstplanen op i to dele.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, foreslår, at forhandlingerne om regeringens vækstplan deles op i to forskellige forløb.

Det vil gøre det muligt at finde frem til en hurtig aftale om dele af regeringens vækstplan samt reformerne af kontanthjælp og SU, siger DF-formanden på vej ind til forhandlinger i Finansministeriet.

- Den her såkaldte vækstplan, regeringen har fremlagt, minder mere om en vækstdræber. Det, vi ser lige nu, er, at virksomheder holder igen. Byggefirmaer får henvendelser, men venter med at skrive under, fordi de venter på politikerne.

- De her forhandlinger er kommet ind i et dødvande, på grund af den måde regeringen har puljet tingene på. Vi vil i dag tilbyde regeringen at dele forhandlingerne op, så man får det skilt ud, som man ret hurtigt kan blive enige om, siger han.

Med en sådan løsning vil Dansk Folkeparti være parat til at indgå en aftale om milliardbesparelser på kontanthjælp og SU.

Det kræver dog, at pengene øremærkes til specifikke ting, som for eksempel en genindførsel af boligjobordningen, en grænsehandelspakke med lavere afgifter på øl, lavere og sodavand, lavere energiafgifter og en nedrivningspulje for faldefærdige huse i landdistrikterne.

- Altså de ting, som er vigtige for at få investeringerne i gang igen. Det giver mening, fordi det giver beskæftigelse her og nu. Danmark oplever jo ikke den vækst, der er nødvendig, siger Kristian Thulesen Dahl.

Samtidig vil DF have mulighed for at stå udenfor en eventuel aftale om at sænke selskabsskatten.

- Kan regeringen være med på en sådan model, som vil give fremdrift i Danmark, så tror vi, at et stort flertal i Folketinget ret hurtigt vil kunne blive enige. Vi ser gerne, at vi når i mål med en aftale inden for ganske få dage, siger Kristian Thulesen Dahl.

DF: Lad os dele forhandlinger om vækstplan op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce