Nye tal viser, at landets redningspakke bliver betydeligt dyrere end først antaget.

Omkostningerne til den cypriotiske redningspakke bliver betydeligt større end først antaget.

Det viser nye beregninger fra landets kreditorer. I et dokument, der skal danne grundlag for nye drøftelser om hjælp til Cypern, vurderer EU-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank, at omkostningerne til redningspakken stiger til knap 172 milliarder kroner.

Det viser en kopi, som nyhedsbureauet AFP er kommet i besiddelse af.

Det oprindelige skøn var knap 130 milliarder kroner.

Den betydelige opgradering af beløbet betyder, at Cypern nu skal finde 97 milliarder kroner for at sikre de omkring 75 milliarder kroner, som landet er blevet lovet af EU og Den Internationale Valutafond (IMF).

Ifølge de oprindelige beregninger skulle Cypern betale 56 milliarder kroner til redningspakken for at få beløbet fra EU og IMF.

- Det er et faktum, at de oprindelige tal er en underfinansiering. Det viser sig nu, at tallet er oppe på 23 milliarder euro, siger en talsmand fra Cyperns regering Christos Stylianides til BBC og tilføjer:

- Hvem er ansvarlig for dette? Hvordan er vi kommet hertil? Det skyldes det manglende ansvar og den manglende beslutsomhed fra den tidligere regering.

Analytikere stiller nu spørgsmålstegn ved, om Cypern overhovedet kan finansiere sin del af redningspakken.

- Alene størrelsen af stigningen understreger omfanget af de enorme udfordringer, som Cypern befinder sig i, siger finansanalytiker Jonathan Loynes fra det uafhængige finansielle analysebureau, Capital Economics, til BBC.

De nye beregninger kan meget vel blive et varmt emne, når eurozonens finansministre mødes fredag.

Her skal de diskutere, hvordan EU's del af redningspakken skal finansieres.

Desuden skal EU-landene debattere, om de kriseramte lande Irland og Portugal kan få forlænget de redningspakker, som de allerede har modtaget af EU.

Mere om emnet

Se alle

Eurogruppen godkender Cyperns redningsplan

FAKTA: Sådan vil man finde milliarder til Cypern

Cyperns præsident beder om mere hjælp