Cyperns præsident beder om mere hjælp


Cyperns præsident beder om mere hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Appel fra Cyperns præsident netop som eurogruppen mødes for at slå de sidste søm i redningspakke til landet.

Cyperns præsident, Nicos Anastasiades, ser ud til at appellere om mere hjælp fra EU, netop som eurogruppens finansministre er samlet i Dublin for blandt andet at give deres politiske godkendelse af betingelserne for en i alt 23 milliarder euro stor redningspakke.

Forud for mødet er det beløb, Cypern selv skal stille med, netop fordoblet fra oprindeligt syv til nu 13 milliarder euro. Ifølge flere medier har det fredag morgen fået præsident Anastasiades til på Cypern at lufte behovet for mere assistance.

En cypriotisk diplomat understreger over for nyhedsbureauet dpa, at der ikke er tale om, at Cypern beder om flere penge i forbindelse med den aktuelle redningspakke.

Der kan i stedet være tale om teknisk bistand eller justeringer af allerede eksisterende EU-støtte.

Præsidenten siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at han allerede forud for mødet i Dublin har talt i telefon med en af de centrale mødedeltagere, EU's økonomikommissær, Olli Rehn.

- Det er korrekt. Den primære grund til kontakten var vores forsøg på at sikre det bedst mulige under de nuværende omstændigheder, siger Anastasiades ifølge AFP.

Præsidenten siger samtidig, at han også vil skrive et brev til EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og EU-præsident Herman Van Rompuy.

- Brevet til hr. Barroso og hr. Rompuy vil henvise til behovet for, at EU ændrer sin politik over for Cypern ved at give yderligere assistance set i lyset af den kritiske situation, vi står i som følge af den økonomiske krise og kravene til os, siger præsidenten.

Cyperns præsident beder om mere hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce