Corydon: Udskudt vurdering giver ikke pengemangel


Corydon: Udskudt vurdering giver ikke pengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten mangler ikke penge, fordi ejendomsvurderingen udskydes til 2015, siger finansministeren.

Statskassen mangler ikke penge, fordi den ny ejendomsvurdering udskydes fra i år til et nyt system i 2015.

Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S), efter at skatteminister Holger K. Nielsen (SF) onsdag præsenterede en ny plan for ejendomsvurderinger efter Rigsrevisionens lammende kritik af Skats vurderinger.

- Det er ikke vurderingen, men det afhænger naturligvis af udfaldet af de forhandlinger, der skal være. Men modellen er, at man bagudrettet kompenserer de boligejere, der måtte have betalt for meget, på baggrund af en ny model, siger Bjarne Corydon.

Skatteministeren vil lade et udvalg af uafhængige eksperter skabe et nyt vurderingssystem. Det koster 1,2 milliarder kroner, men det strider ikke mod regeringens forsigtighedsprincip om, at pengene skal findes, før de anvendes, fastslår finansministeren.

- Vi lægger en model frem, som vi gerne vil forhandle med Folketingets partier. Det betyder, at der vil være en finansieringsopgave, ikke i år, men ude i en længere tidshorisont - 2015-16 - som vi selvfølgelig skal forholde os til, siger Bjarne Corydon.

Regeringen regner med, at ejendomsskatterne stiger fra 40 milliarder kroner i år til 54 milliarder kroner i 2020. Det fremgår af regeringens 2020-plan, som ikke er ændret, påpeger finansministeren.

- Vi har ikke ændret på vores 2020-planlægning på baggrund af dette, men vi vil have et mere retvisende vurderingssystem, siger Bjarne Corydon.

Spørgsmål: - Så udvalget skal finde 14 milliarder kroner i højere ejendomsskatter?

- Nej, de får den opgave, at de skal lave et vurderingssystem, som er korrekt, siger finansministeren.

Rigsrevisionen har kritiseret, at vurderingen er for upræcis, så huse er værdisat for højt eller for lavt.

Corydon: Udskudt vurdering giver ikke pengemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce