Corydon: Dumt af Venstre at stille ultimative krav


Corydon: Dumt af Venstre at stille ultimative krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er et forkert signal at sende, hvis man ønsker at komme i reelle finanslovforhandlinger, siger ministeren.

Det er ikke særlig klogt af Venstre at sige, at det er en forudsætning for partiet, at regeringen går med til at fremrykke vækstpakkens skattelettelser til virksomheder på én milliard kroner, hvis Venstre skal være med i en finanslov.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) kort efter sit første sættemøde med Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag.

- Det, synes jeg ikke, er noget klogt signal, hvis man reelt ønsker at komme i realitetsforhandlinger, hvilket regeringen er åben over for.

- Så var det jo bedst at sige: Nu går vi til sagen med et åbent sind og ser, hvad der kan lade sig gøre, siger han.

Samlet set vil Venstre sikre skattelettelser for fem milliarder kroner i 2014, hvoraf den ene skal komme fra forårets vækstpakke.

Både før og efter, at Lars Løkke Rasmussen mødtes med Bjarne Corydon i Finansministeriet onsdag formiddag, gjorde Venstre-formanden det klart, at fremrykningen af skattelettelserne var en forudsætning for videre forhandlinger.

Det vil være et signal om, at regeringen vil bryde sit mønster med at lave aftaler med Enhedslisten om efteråret.

Finansministeren afviser da heller ikke, at regeringen vil hoppe med på Venstre-vognen i forhold til fremrykningen af skattelettelserne.

- Nej, det er ikke helt udelukket. Hvis man kan lave en aftale, som samlet set ser rigtig ud fra regeringens synspunkt, så kan vi jo drøfte det, siger Bjarne Corydon, der dog er i tvivl om, hvad Venstre ellers vil.

Regeringen havde nemlig fået indtrykket af, at de fire borgerlige partier i en kronik i Berlingske for en måneds tid siden reelt kun krævede fremrykningen af elementer fra vækstpakken for at være tæt på at lukke en finanslovaftale, siger Corydon.

- Men det synes så ikke helt at være tilfældet. Og det må vi så undersøge i praksis i de videre drøftelser, siger finansministeren.

Corydon: Dumt af Venstre at stille ultimative krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce