Coop lejer sig ind hos Thrige


Coop lejer sig ind hos Thrige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDLERTIDIGT: Coop Danmark opbygger stort julevarelager midt i Odense

Kalenderen peger mod mørkere dage og dermed også mod jul.

Mens de fleste i øjeblikket drager på sommerferie, er man i Coop Danmark allerede begyndt at tænke på julehandel, og organisationens landsdækkende nonfood center i Odense har netop lejet 8000 kvadratmeter i Thrige-bygningen på hjørnet af Buchwaldsgade og Skibhusvej i det centrale Odense.

- Vi opbygger i Thrige-lejemålet til jul med dekorationsvarer som klokker og trompeter, og hvad der ellers skal ud i butikkerne til den tid, siger nonfood-centrets distributionschef Lars Retoft.

Yderligere lejemål

Coop har foreløbig lejet sig ind i det tidligere Thrige-kompleks for to år, og de ekstra kvadratmeter erstatter et andet midlertidigt lejemål, koncernen har haft i Odenses tidligere fragtcentral, som i øjeblikket er under nedrivning.

Lars Retoft vil ikke udelukke, at der kan blive tale om at indgå yderligere, midlertidige lejemål i de kommede år, fordi Coop har en stærkt stigende omsætningaktivitet i nonfoodvarer.

- Nu har vi fået dækket vores behov indtil videre, men fortsætter udviklingen med den samme succes som hid-til, skal vi ud og finde nye løsninger, siger distributionschefen.

Flere adresser

Med lejemålet hos Thrige råder Coops nonfood-center i Odense over samlet 60.000 kvadratmeter. De 20.000 ligger på Østerbro, 15.000 kvadratmeter i ABB's tidligere domicil på Pedersmindevej og det samme areal hos Haustrup på Næsbyvej.

En halv snes medarbejdere får deres daglige arbejde i det nye lejemål i Odenses Skibhus-kvarter, oplyser Lars Retoft.

Engelsk analyse

Coop Danmark overvejer i øjeblikket at bygge et helt nyt centrallager til sin nonfood-distribution, og det engelske distributionsselskab Exel har gennem det sidste halve år været i gang med at analysere organisationens logistik også i relation til fem eksisterende tørvarelagre rundt omkring i landet.

Exel hører til blandt verdens største udbydere af distribution og leverer bl.a logistikløsninger for dagligvaregiganter som Safeway, Sainsbury, Tesco og Carrefour.

Fyn eller Jylland

Coop beskæftiger på sit fynske lager 220 mennesker og ejer en grund på 50.000 kvadratmeter i Tietgenbyen. Her er der mulighed for at opbygge et nyt samlet nonfood-center, men en placering i Trekant-området er også inde i billedet.

Coop Danmark har tidligere meddelt, at den nye lager- og distributionsfunktion skulle kunne tages i brug i løbet af sommeren 2004, men foreløbig er en beslutning om at bygge blevet udskudt.

Lars Retoft vil ikke give noget bud på, hvornår Coop Danmark er afklaret.

- Der pågår stadig analyser, og derfor er de løsninger, vi gennemfører på nonfood-centret i Odense, også fortsat af midlertidig karakter, siger han.

Coop lejer sig ind hos Thrige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce