Containerskib navngivet af IBM-topchefs kone


Containerskib navngivet af IBM-topchefs kone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NAVN: Albert Mærsk navngivet af Gaier N. Palmisano, gift med topbossen i IBM

Lindøværftet havde besøg af en af verdens højest rangerende erhvervsledere, da nybygning nummer 191 blev navngivet fredag.

Det lyseblå containerskib Albert Mærsk fik sit navn af amerikanske Gaier N. Palmisano, som er gift med lederen af computergiganten IBM, Samuel J. Palmisano, der også var med i Munkebo.

Han er både administrerende direktør og bestyrelsesformand i International Business Machines Corporation i USA, hvor han har været ansat siden 1973.

Selv om navngivningen fandt sted et par dage efter, at værftets ejer, A.P. Møller - Mærsk, havde offentliggjort, at de har solgt Mærsk Data til netop IBM, har de to ting ikke noget med hinanden at gøre.

- A.P. Møller og IBMhar en lang fælles historie, og hr. Møller har selv siddet i bestyrelsen for IBM, siger den administrerende direktør for Odense Staalskibsværft A/S;Torben Anker Sørensen.

Skibet, som Gaier N. Palmisano navngav, er et 352 meter langt og 43 meter bredt containerskib, som der kun skal en besætning på 15 mand til at operere.

- Det er på prøvesejlads i Nordsøen lige nu, siger Torben Anker Sørensen om skibet, som offentligheden kan besøge, når det lægger til kaj ved Langelinie i København i weekenden 4. og 5. september.

Skibet er bygget for Maersk Sealand, som efter åbent skibs-arrangementet vil lade det indgå i sin globale linjeservice.

Skibet er udstyret med en 12 cylindret hovedmotor, som yder ikke færre end 85.000 hestekræfter ved 100 omdrejninger i minuttet.

Containerskib navngivet af IBM-topchefs kone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce