Claus Hjort vil juble over egne fejlskøn


Claus Hjort vil juble over egne fejlskøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vil glæde finansministeren, hvis et fejlskøn for de offentlige finanser i 2011 giver flere penge i kassen.

De tunge regnedrenge i Finansministeriet var i det pessimistiske humør i december. De troede ikke, at indtægterne til statskassen i 2010 ville blive så høje, som de gjorde. Derfor skønnede de 12 milliarder for lidt i indtægter.

Og sker det igen i 2011, bliver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lykkelig.

- Rent principielt vil jeg da blive jublende glad, hvis indtægterne bliver større, end vi har skønnet, siger han.

Fejlskønnet for 2010 skyldtes flere indtægter fra pensionsafkastsbeskatningen. Og derfor tror finansministeren ikke, at man vil se et lignende fejlskøn, når regnskabet for 2011 gøres endeligt op.

- Kurserne kan jo ikke stige ligeså meget i år og til næste år fra det udgangspunkt, hvor de ramte bunden i 2008, siger Claus Hjort Frederiksen.

Underskuddet på de offentlige finanser i 2011 og 2012 vil bryde euroreglerne for underskud - i 2012 på grund af udbetalinger i forbindelse med efterlønsreformen. Men det får ikke finansministeren til at frygte sanktioner fra EU.

- Vi har redegjort for vores initiativer over for EU, fastslår han kortfattet.

Senest i 2013 må det danske offentlige underskud ikke være på mere end tre procent af BNP - og det er ministeren overbevist om, at regeringen nok skal sørge for, at Danmark overholder.

Det skal ske ved blandt andet at holde de offentlige udgifter på et historisk lavt niveau de kommende år. Og selvom beregninger fra den borgerlige tænketank Cepos viser, at lignende planer ikke er lykkedes de seneste mange år, så er ministeren ikke bekymret.

- Det er helt nødvendigt, at vi ikke igen kommer ud for at budgetterne skrider. For så vidt angår 2011, 2012 og 2013 er der loft over de offentlige udgifter og et sanktionsregime over for kommunerne, siger Claus Hjort Frederiksen.

Til efteråret forventer ministeren desuden at der bliver vedtaget en budgetlov, som skal holde styr på finanserne i årene der følger.

Claus Hjort vil juble over egne fejlskøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce