Claus Hjort: Strauss-Kahn må trække sig


Claus Hjort: Strauss-Kahn må trække sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den økonomiske situation er for alvorlig til, at Strauss-Kahn kan blive som chef for IMF, mener Claus Hjort.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at chefen for Den Internationale Valutafond (IMF), Dominique Strauss-Kahn, må trække sig fra posten efter sigtelsen for voldtægt i New York.

- I en situation, hvor vi står i en økonomisk krise, og hvor græsk økonomi er ved at bryde sammen, og flere lande kan følge efter, så er det ekstremt vanskeligt, at chefen for IMF har sådan en sag her. Det er ubærligt, siger Claus Hjort Frederiksen (V) til TV2 Nyhederne.

- Han må trække sig tilbage fra det job. Han har gjort sig ekstremt sårbar over for alle mulige anklager fra før i tiden, der kan dukke op, og det kan en chef ikke have i sådan en stilling, lyder den kontante melding fra finansministeren.

Dominique Strauss-Kahn selv kan kun se til, mens magten smuldrer mellem fingrene på ham. Han sidder varetægtsfængslet i et berygtet fængsel på Rikers Island i New York sigtet for forsøg på voldtægt og ulovlig frihedsberøvelse af en stuepige.

Onsdag trak Den Internationale Valutafonds vigtigste donorland, USA, tæppet væk under den hidtil så magtfulde franske IMF-chef, da den amerikanske finansminister, Timothy Geithner, erklærede, at Strauss-Kahn "øjensynligt ikke er i stand" til fortsat at lede valutafonden.

Inden weekendens opsigtvækkende anholdelse i et Air France-fly i New Yorks JFK-lufthavn var den 62-årige økonomiprofessor socialisternes favorit til at slå præsident Nicolas Sarkozy ved næste års præsidentvalg i Frankrig.

Sarkozy gav onsdag sine ministre mundkurv på, for som hans talsmand sagde, gælder princippet om, at en person er uskyldig, indtil vedkommende er dømt.

Det afholdt dog ikke formanden for Sarkozys borgerlige UMP-parti til at kræve den tomme stol som IMF-chef besat hurtigst muligt.

Claus Hjort: Strauss-Kahn må trække sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce