Chrysler går i betalingsstandsning


Chrysler går i betalingsstandsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Obama beordrer en "hurtig og kontrolleret" betalingsstandsning hos Chrysler, som har indgået et partnerskab med Fiat, der skal give bilgiganten ny styrke.

Uvilje fra en mindre gruppe kreditorer mod at få nedskrevet deres tilgodehavende medførte i dag, at den amerikanske bilgigant Chrysler gik i betalingsstandsning.

Det oplyste præsident Barack Obama på et pressemøde. Han regner med en "hurtig og kontrolleret" proces på 30-60 dage, som betyder, at det nye Chrysler har "en stor chance for succes".

Obama sagde, at et hovedkrav fra regeringen - at Chrysler indgår partnerskab med den italienske producent Fiat - er opfyldt, og det vil blive tilgodeset i det videre forløb. Fiat har erfaring i at bygge brændstoføkonomiske biler.

Konkursbegæringen håndteres af en dommer. I mellemtiden vil USA's regering fortsætte med at holde Chrysler i live med en bistand på otte milliarder dollar (44,9 milliarder kroner).

Medlemmerne af det amerikanske bilarbejderforbund, UAW, og de største kreditorer har godkendt regeringens udkast til en løsning.

Men en mindre gruppe investeringsselskaber, som har 6,9 milliarder dollar (38,7 milliarder kroner) i klemme i Chrysler, nægter at tage imod et tilbud fra forbundsregeringen om at nøjes med to milliarder dollar (11,2 milliarder kroner) her og nu. Obamas regering forhøjede i sidste øjeblik tilbuddet med 250 millioner dollar (1,4 milliarder kroner), uden at det løste op for den fastlåste situation.

Chrysler er den mindste af de tre amerikanske bilgiganter, som alle er blevet presset af faldende bilsalg på grund af den økonomiske krise.

Chrysler går i betalingsstandsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce