Christine Lagarde vil være IMF-chef


Christine Lagarde vil være IMF-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, søger stillingen som chef for IMF på trods af dommerundersøgelse.

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, er kandidat til posten som øverste chef for IMF, Den Internationale Valutafond. Det siger hun på et pressemøde i Paris onsdag middag.

- Jeg har besluttet at fremføre mit kandidatur for dette job. Der gør jeg efter moden overvejelse, siger hun.

Lagarde fastholder sit kandidatur, selv om hun må forvente, at der vil blive iværksat en dommerundersøgelse mod hende i forbindelse med en påstået interessekonflikt i forbindelse med en finansiel transaktion.

Kilder inden for EU siger, at den 55-årige Christine Lagarde er så godt som sikker på at få stillingen, selv om flere lande med hurtigt voksende økonomier som Kina, Indien og Brasilien er utilfredse med, at det altid er en europæer, der sidder for bordenden i IMF.

EU Kommissionens formand, José Manuel Barroso, siger, at han støtter hendes beslutning 100 procent. EU's økonomikommissær Olli Rehn siger til den franske avis Les Echos, at Christine Lagarde vil optræde med vægt på den internationale scene.

Christine Lagarde har været finansminister siden juni 2007. Hun betegnes om en ligefrem, hårdtarbejdende og fremragende forhandler med indgående kendskab til økonomiens mange krinkelkroge.

Hun er uddannet i både Frankrig og USA og har været ansat i både private og offentlige virksomheder, inden hun blev den første kvindelige finansminister i et G7-land.

Stillingen som IMF-chef blev ledig, da den tidligere chef, franskmanden Dominique Strauss-Kahn, valgte at trække sig fra posten. Det er sket, efter at han i USA er anklaget for seksuelle overgreb og voldtægt mod en stuepige på et hotel i New York.

Strauss-Kahn, der i et retsmøde i New York blev løsladt fra det berygtede fængsel på Riker Island mod en kaution på en million dollar (5,3 millioner kroner) er i husarrest i den amerikanske storby. Der er nyt retsmøde i sagen den 6. juni.

Christine Lagarde vil være IMF-chef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce