Christine Lagarde: Den måske bedst egnede


Christine Lagarde: Den måske bedst egnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrigs talentfulde finansminister, Christine Lagarde, er kørt i stilling til at blive leder af Den Internationale Valutafond (IMF).

I den Oscar-belønnede "Inside Job", dokumentarfilmen om den internationale finanskrise, der tog alle på sengen i september 2008, er franske Christine Lagarde en af de få finansministre, der går med til at lade sig grille i et interview.

Da instruktøren, Charles H. Ferguson, spørger hende, hvornår hun erfarede, at den amerikanske finanskoncern Lehman Brothers var ved at gå konkurs, svarer hun åbent:

- Efter at det var sket.

En forbløffet Ferguson spørger derefter den franske finansminister, hvad hendes reaktion var til nyheden om dette krak. Uden omsvøb og uden at fortrække en mine svarer hun:

- Holy cow!

Christine Lagarde, Frankrigs finansminister siden juni 2007, meddelte onsdag, at hun går efter posten som formand for Den Internationale Valutafond (IMF).

En post der er blevet ledig efter at hendes landsmand, Dominique Strauss-Kahn, er blevet tvunget til at træde tilbage fra den magtfulde post, som følge af en sexskandale.

Den 55-årige Lagarde anses af mange for at være den bedst kvalificerede erstatning for den detroniserede Strauss-Kahn.

Hun er ligefrem, hårdtarbejdende, en fænomenal forhandler og så er hun, som den franske kvinde, hun er, chic.

Christine Lagarde er dog ikke mere fransk, end at hun, som hendes optræden i "Inside Job" viser, mestrer det engelske sprog i alle dets nuancer. Lagarde er uddannet i både Frankrig og USA.

Efter at have gået på den prestigefyldte, amerikanske Holton-Arms-pigeskole i Bethesda, Maryland, fik hun sin juristuddannelse på Universitetet i Paris.

I 1981 blev hun ansat i Baker & McKenzie, et af verdens største advokatfirmaer, og flyttede siden til Chicago, hvor dets hovedkontor ligger.

Christine Lagarde skrev historie, da hun blev Baker & McKenzie's første kvindelige chef.

Den fremadstormende franske kvinde blev dog ikke glemt i sit hjemland. I 2004 blev hun tildelt Frankrigs højeste orden,
Légion d'honneur, af daværende præsident Jacques Chirac, der kaldte hende en rollemodel og en karismatisk leder.

Lagarde vendte hjem i juni 2005 for at blive handelsminister i premierminister Dominique de Villepins regering. To år senere blev hun udpeget til posten som Frankrigs finansminister af landets nyvalgte præsident, Nicolas Sarkozy.

Igen skrev hun historie. Lagarde var den første kvinde til at beklæde finansministerposten i et af verdens førende otte industrinationer - G8-landene.

Det er en udfordring, hun har klaret med bravour, skal man tro Financial Times. Den toneangivende, britiske finansavis kårede hende for halvandet år siden til den bedste finansminister i Eurozonen.

Samtidig anbragte den amerikanske finanstidsskrift Forbes hende på plads nummer 17 på dens liste over verdens mest magtfulde kvinder.

Bliver den ligefremme og talentfulde Christine Lagarde valgt til at lede IMF, bliver hendes magt på ingen måde mindre.

Christine Lagarde: Den måske bedst egnede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce