Christina Lagarde er Europas IMF-kandidat

****Den franske finansminister Christine Lagarde har indkaldt til pressemøde onsdag klokken 11.45. Kilder siger, at den franske finansminister vil annoncere sit kandidatur som ny chef for Den Internationale Valutafond.
Foto: AP Photo/Polfoto

Christina Lagarde er Europas IMF-kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kilder siger, at der er enighed i EU om gøre Frankrigs finansminister til afløser for Dominique Strauss-Kahn.

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, vil onsdag melde sig som kandidat til posten som IMF-chef, efter der er skabt enighed i EU, siger diplomatisk kilder.

Lagarde har indkaldt til et pressemøde i Paris onsdag klokken 11.45, og ifølge en embedsmand i det franske finansministerium vil hun give en vigtig meddelelse.

Han vil ikke oplyse, hvad det drejer sig om.

- Som jeg har forstået det, så vil Lagarde annoncere sit kandidatur. Det er nu afklaret på den europæiske side, vi har nået en konsensus, siger en diplomatisk kilde.

En anden kilde oplyser, at EU-landene er enige om at støtte, at hun bliver den næste chef i Den Internationale Valutafond som afløser for den sexanklagede landsmand Dominique Strauss-Kahn.

De nyligt udviklede lande som Brasilien og Sydafrika mener, at den næste IMF-chef ikke skal komme fra den vestlige verden, men EU-landene insisterer på, at det bliver en europæer.

Hidtil har skiftende europæere været IMF-chef, mens topposten i Verdensbanken er forbeholdt en amerikaner.

Strauss-Kahn meddelte i sidste uge, at han trækker sig som chef, efter han er blevet anmeldt for at have forgrebet sig seksuelt på en stuepige på et hotel i New York.

Christina Lagarde er Europas IMF-kandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce