Charterbranche går fri af krise


Charterbranche går fri af krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigt til lavkonjunktur og krise i den danske økonomi ser foreløbig ikke ud til at ramme charterbranchen, der har udsigt til mindst et uændret 2008-salg.

Udsigten til svagere økonomiske tider i Danmark ser endnu ikke ud til at være slået igennem på danskernes rejselyst.

I charterbranchen forventer man mindst at opnå et uændret salg i 2008 i forhold til rekordåret 2007, da 1,2 millioner danskere tog på charterferie.

- Den igangværende sommer har været den bedst solgte sommer nogensinde i dansk charterhistorie. Det gælder for Apollo og med stor sandsynlighed også for den samlede branche, siger Jan Lockhart, adm. direktør for Apollo, Danmarks tredjestørste rejsearrangør.

Flere rejser til vinter

Han vurderer desuden, at salget af vinterrejser i år vil overstige både forventninger og dommedagsprofetier.

- På nuværende tidspunkt har vi solgt 20 procent flere vinterrejser end på samme tidspunkt sidste år, forklarer Jan Lockhart.

Han vurderer, at charterrejserne også kan trodse de stigende priser på brændstof. Rejse med familie og venner er nemlig blevet en livsnødvendighed for danskerne.

Danskerne vil på rejse

- Vi har de seneste år set, at danskerne køber rejser også på bekostning af alt muligt andet, og det hænger utvivlsomt sammen med, at det at rejse for mange danskere er på niveau med det at spise og bo et godt sted. Danskerne vil udenlands, og det uanset hvilken alder man har, siger Jan Lockhart.

Han peger på, at rejseoplevelser afstresser, beriger kulturelt og skaber afstand til hverdagens trummerum og en ofte kompleks hverdag.

De stigende priser på brændstof ventes til næste år at slå igennem på rejsepriserne, så for eksempel en rejse til Middelhavet vil blive 300 kroner dyrere. (ritzau)

Charterbranche går fri af krise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce