Cepos: Skat brød loven for andelsboliger


Cepos: Skat brød loven for andelsboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skat brød loven for andelsforeninger og erhvervsejendomme, siger skattejurist Henriette Kinnunen i Cepos.

Skønt Kammeradvokaten frikender Skat for at bryde loven ved vurdering af parcelhuse, var Skats ejendomsvurderinger ifølge Rigsrevisionen ulovlige for andelsforeninger og erhvervsejendomme.

Det siger skattejurist Henriette Kinnunen, fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

- Det har Rigsrevisionen konkluderet, og Skat har anerkendt det. Det er misvisende, når (skatteminister) Holger K. Nielsen udsender en pressemeddelelse søndag, hvor han blåstempler Skats praksis, siger Henriette Kinnunen.

Skat vurderede ifølge Rigsrevisionen andelsforeninger for højt for at undgå klager. Ved erhvervsejendomme prioriterede Skat vurderingen i de kommuner, der opkræver dækningsafgift, påpeger hun.

Henriette Kinnunen understreger, at Skat har indrømmet, at disse forhold er ansvarspådragende og kan udløse et erstatningsansvar.

Når Kammeradvokaten frifinder Skats vurdering af parcelhuse, er det ikke en uvildig advokatundersøgelse, påpeger advokat Steffen Sværke fra Kammeradvokaten.

Det skyldes, at Kammeradvokaten tjener penge på at føre retssager for Skatteministeriet som statens faste advokat, siger han.

- Når vi er fast advokat, er det ikke dét, vi teknisk kalder en uvildig advokatundersøgelse. Men når vi vurderer noget for staten, så giver vi en objektiv redegørelse, som vi ser det, siger Steffen Sværke.

Henriette Kinnunen. mener, at Skatteministeriet bør lade skatteydere klage over ejendomsvurderinger fra før 2011.

- Vi ved, at dette område har sejlet siden 2007. I 2008 indtræder finanskrisen, som bestemt har indflydelse på ejendomsmarkedet.

- Når man ved, at nogle skatteydere kan være ramt, så må man tage det politiske ansvar og som minimum gå tilbage til 2009 og samle dem op, som skulle været kommet i klemme, siger Henriette Kinnunen.

Cepos: Skat brød loven for andelsboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce