Carlsberg vil barbere 700 millioner af omkostningerne

Foto: polfoto

Carlsberg vil barbere 700 millioner af omkostningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareplan skal trimme virksomheden

Målet er blandt andet en indkøbsafdeling i verdensklasse, klare forbedringer i produktion og logistik, og en standardisering af butikken, der vil koste bryggeriet en milliard kroner de kommende år, men på lang sigt vil give en årlig besparelse på 700 millioner kroner.

De første år vil det koste lidt på bundlinjen.

- Jeg venter, at besparelserne på 700 millioner kroner begynder at tikke ind fra 2011, alt efter hvilke lande vi starter med at implementere i. De vil have fuld effekt fra 2013. Omkring 200 millioner kroner af omkostningerne vil være afholdt ved udgangen af i år. Enten over resultatopgørelsen eller kapitaliseret, forklarer Carlsbergs viceadministrerende direktør, Jørn P. Jensen, ifølge RB-Børsen på selskabets kapitalmarkedsdag i Basel, Schweiz.

Programmet prøves først af i Schweiz, og derefter sættes effektiviseringsprogrammet i gang i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Polen, Tyskland og Storbritannien. Frankrig, Grækenland, Balkan og hovedparten af Baltikum er ikke med i planen.

For ringe effektivitet

Effektiviteten stod ifølge chefen for supply chain, Kasper Madsen, i stampe i flere menneskealdre, og nu skal der damp under de kedler.

- Lidt hårdt sagt skete der ikke meget fra bryggeriets grundlæggelse i 1847 og frem til 2002. Men fra 2003 begyndte det, og den proces skal accelereres og udbygges nu, siger Kasper Madsen, der blandt andet vil have styr på en mere ensartet produktion.

- Vi har nået en produktion pr. fuldtidsansat medarbejder i Europa på over 10.000 hektoliter i gennemsnit, men der er store udsving landene imellem, og derfor kan det forbedres yderligere, siger Kasper Madsen.

Der er store udfordringer i den vesteuropæiske del af forretningen, men chefen for den afdeling, Alex Meyer, er klar til at møde dem.

- Stigende råvarepriser, pressede marginaler, manglende vækst og sandwicheffekten, hvor produkterne presses af segmenter over og under, er blandt de udfordringer, vi har i Vesteuropa. Men vi har midlerne til at behandle dem, siger Alex Meyer.

Det betyder blandt andet prisstigninger for at suge råvareprisernes stigning, og så prøves nye produkter af. I Schweiz har den såkaldte dameøl EVE været end succes, og Carlsberg regner med et salg på 28.000 hektoliter i 2008. Cideren Sommersby er et eksempel på en satsning, Carlsberg for nylig startede på det danske marked.

Efter forårets gigantovertagelse sammen med Heineken af det britiske bryggeri Scottish & Newcastle, har Carlsberg ikke meldt noget om fremtidsforventninger, og de nysgerrige må være tålmodige lidt endnu.

Lukninger

- De opdaterede finansielle forventninger for 2008 vil sammen med de mellemlange finansielle målsætninger blive præsenteret senest 5. august i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsregnskabet, oplyser bryggerigiganten.

Det blev slået fast på kapitalmarkedsdagen, at der vil blive lukket bryggerier inden for tre til fem år, men hvor, hvornår, hvor store og hvor mange vil Carlsberg ikke udtale sig om. (ritzau)

Carlsberg vil barbere 700 millioner af omkostningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce