Carlsberg-snablen vokser


Carlsberg-snablen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carlsbergs evne til at stikke snuden ind i nye indtjeningskilder har givet et halvårsregnskab med vækst over hele linjen.

Carlsberg vokser fint på alle markeder. Det er konklusionen efter et halvårsregnskab med overskud før skat på 2,1 milliarder kroner og en samlet vækst på de eksisterende ølmarkeder på seks procent. Samtidig har Carlsberg købt sig til endnu mere vækst i ølsalget, så den samlet er på 24 procent.

Carlsbergs regnskab har været længe ventet på grund af det store milliardopkøb af det britiske bryggeri Scottish & Newcastle, fordi fremtisforventningerne efter opkøbet ikke har været belyst. Det danske gigantbryggeri løfter nu sløret for, at der ventes overskud af den primære drift, der er større end 8,1 milliarder kroner for hele året og et nettoresultatet større end tre milliarder kroner. Og der er pænt store ambitioner for fremtiden.

- Samlet er målsætningerne på det mellemlange sigt at løfte overskudsgraden i Nord- og Vesteuropa til 14-16 procent og overskudsgraden i Østeuropa til 23-25 procent.

Der var på forhånd knyttet pessimisme til væksten i Rusland fra analytikerne på grund af dårligt vejr, men Carlsberg har stadig stor gavn af den russiske vækstmaskine Baltic Beverages Holding (BBH), som nu ejes 100 procent efter købet af Scottish & Newcastle. Den organiske vækst i Østeuropa blev i årets første seks måneder på 13 procent, heraf en volumenvækst i Rusland på 6,5 procent.

Carlsberg-snablen vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce