Cannabis-aktier er brandvarme

Canadiske selskaber satser benhårdt på at etablere sig i Europa. Arkivfoto: Mikal Schlosser/Scanpix

Cannabis-aktier er brandvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurserne på de to største cannabis-selskaber, der vil etablere sig i Odense, er eksploderet i løbet af de seneste seks måneder.

Hele markedet for cannabis til medicinsk brug er inde i en rivende udvikling. I hvert fald hvis man spørger investorerne. I løbet af det sidste halve år er aktiekurserne steget voldsomt - ikke mindst hos verdens to producenter, der begge ligger i Canada.

I løbet af de sidste tre måneder er aktiekursen hos Canopy Growth, der er verdens største producent af cannabis, vokset med flere hundrede procent. Ifølge shareville.dk kostede aktien tirsdag 39,86 canadiske dollar, og dermed er den steget 211 procent på tre måneder. Kigger man et halvt år tilbage, er den steget med hele 411 procent.

Torsdag indgik gartneriet Alfred Pedersen & Søn en aftale med canadiske Aurora Cannabis Inc. På papiret er Aurora verdens næststørste producent, men med investeringerne på 250 millioner kroner i et anlæg på Fyn satser canadiernes nummer to benhårdt på det europæiske marked.

Tirsdag blev Aurora Cannabis Inc. handlet til kurs 13,89 CAD. Dermed er aktien i løbet af tre måneder 371 procent. Og hvis man som investor stod på den vogn for seks måneder siden, kunne man ved et salg tirsdag indkassere en fortjeneste på hele 546 procent.

Det noget mindre Aphria Inc, der også beskæftiger sig med produktionen af cannabis til medicinsk brug, har måttet nøjes med en - i dette forum - beskeden stigning på 189 procent i løbet af de seneste tre måneder.

De store vil til Odense

De to største canadiske selskaber har inden for den sidste måned offentliggjort, at de begge vil etablere sig i Odense for at producere cannabis i fynske drivhuse.

Canopy Growth har sammen med godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg stiftet det danske selskab Spectrum Cannabis, der i begyndelsen af december købte og overtog gartneriet Nældebakken i den nordøstlige del af Odense. Her skal der investeres 100 millioner kroner i produktionsudstyr.

Selskabet Aurora Nordic Cannabis, der har tomatavler Mads Pedersen som medejer, er det seneste skud på stammen. Aurora Nordic vil investere 250 millioner kroner i nye højteknologiske drivhuse i Odense.

Ligesom Canoby Growth er Aurora en international koncern af virksomheder med fokus på medicinsk cannabis fra forskning, produktudvikling og systemer til dyrkning. Virksomheden driver store væksthuse i Alberta og Quebec. I øjeblikket er selskabet i gang med at bygge helt nye produktionsfaciliteter uden for Edmonton International Airport. Anlægget får navnet Aurora Sky, og det bliver viden og erfaringer fra den fabrik, der skal bruges til det nye anlæg i Odense.

Cannabis-aktier er brandvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce