Cannabis: Gartnere arbejder i en jungle af regler og procedurer

- Lige ved siden af gartneriet har vi 20 hektar nabojord, så der er plads nok til at udvide, siger Lars Thomassen, der er administrerende direktør i Spectrum Cannabis. Foto: Vibeke Volder

Cannabis: Gartnere arbejder i en jungle af regler og procedurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stribe af offentlige myndigheder er involverede i produktionen af cannabis, og for alle - inklusiv producenterne - er det en hvid plet på landkortet.

Lægemiddelstyrelsen, politiet og ikke mindst skat. Det er blot en del af de myndigheder, der skal tages i ed, inden produktionen af cannabis på dansk jord for alvor kan gå i gang. Hos det Odense-baserede selskab Spectrum Cannabis, der er i gang med at etablere en produktion på gartneriet Nældebakken, er byggeriet allerede er i fuld gang. Men i første omgang er det planen at importere de færdige olier, som allerede er sat i produktion hos de canadiske partnere Canoby Growth. Det børsnoterede selskab er verdens største producent af det smertestillende middel, men alligevel er der en række spørgsmål, som skal afklares af de danske myndigheder.

Det handler dels om sikkerhed og ikke mindst om patientsikkerhed. Og netop fordi der er tale om lægemidler, er det en kompliceret proces. Det fortæller Lars Thomassen, der er administrerende direktør i Spectrum Cannabis.

- Vores partnere har udviklet en manual på 800 sider, der beskriver alt fra dyrkning til høst. Hvem må gå i hvilke rum, hvordan skal de være klædt på, hvor længe og hvor mange gange skal de vaske hænder. Alt er beskrevet ned i mindste detalje, siger han.

Alt skal registreres

I produktionen skal der være kameraer i samtlige lokaler, og man skal vide, hvilken medarbejder der har rørt ved og arbejdet med de enkelte planter.

- Det hele handler om patienternes sikkerhed, så man ikke bringer smitte videre. Jeg vidste godt, at der var meget. Men når man ikke er vant til den slags, så er det ekstremt, siger Lars Thomassen.

Han har foreløbig ansat fire farmaceuter til at håndtere godkendelser, korrespondancer og procedurer med Lægemiddelstyrelsen. Og der er flere på vej, fortæller direktøren.

- Det handler om, at vi skal eliminere risikoen for patienterne i alt, hvad vi foretager os.

Cannabis: Gartnere arbejder i en jungle af regler og procedurer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce