Canal Digital slæber Glentevejen i retten

Formanden for Glentevejs Antennelaug, Søren Skaarup. Til venstre dirigenten på generalforsamlingen Knud Erik Skovgaard, til højre bestyrelsesmedlem Hans-Jørn Pallesen.
Foto: Carsten Bundgaard

Canal Digital slæber Glentevejen i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mener antenneforening bruger internetforbindelse ulovligt.

Canal Digital indleder nu en voldgiftssag mod sin største kunde i landet Glentevejs Antennelaug (GAL) i Odense.

Det sker, fordi parterne ikke kan blive enige om brugen af de såkaldte returveje, der transporterer internet ud til foreningens medlemmer.

Canal Digital fastholder, at man har kontraktlig eneret til at sende internet via det eksisterende kabelnet.

Den rettighed overtog selskabet, da Canal Digital købte OE Kabel TV for to et halvt år siden.

GAL har nu indledt leverance af eget internetprodukt til Kolibri og Tarup Antennelaug, og foreningen har valgt at bruge den eksisterende returvej - ifølge Canal Digital i klar strid med selskabets kontraktlige eneret.

- Jeg vil gerne understrege, at voldgiftssagen ikke får nogen betydning for vores mange internet- og telefonikunder i Glentevejs Antennelaug.  Sagen kan udelukkende få betydning for de husstande, som tidligere var medlemmer af Kolibri- og Tarup Antennelaug, fortæller Catja Middelboe Andersen, informationschef i Canal Digital.

- GAL må selvfølgelig gerne selv producere og levere internetprodukter til andre antenneforeninger, men tvisten opstår, fordi de har valgt at gøre det via den returvej, som vi har eneretten til. Vi har aldrig tidligere været ude for at måtte indlede en voldgiftssag mod en antenneforening, og vi har et godt og konstruktivt samarbejde med op mod 3000 forskellige antenneforeninger, som vi har arbejdet sammen med gennem mange år, siger hun.

Glentevejen tilgodeset

Canal Digital fremhæver en række initiativer, som man har gennemført for at tilgodese Glentevejs Antennelaug bl.a. et nyt serverrum, som er mere sikkert og driftsstabilt, udskiftning af 80 procent af alle modemmer, hurtigere hastighed på internettet og lavere servicepris.

For godt et år siden valgte Canal Digital efter lange og hårde forhandlinger og at nedsætte priserne i den såkaldte fuldservicekontrakt, hvilket gav Glentevejs Antennelaug en besparelse på 22 millioner kroner. Kontrakten omhandler vedligeholdelse og reparation af nettet.

De 22 millioner kroner i besparelse svarer til den pris, som en kontrakt på normale markedsmæssige vilkår i dag kan indgås på.

Canal Digital var imidlertid ikke oprindelig interesseret i at opgive den aftale, som den gamle bestyrelse i sin tid indgik med Ole Eriksen Kabel TV.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Glentevejs bestyrelsesformand Søren Skaarup til den nye tvist med Canal Digital.

Canal Digital slæber Glentevejen i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce