Canal Digital på forkert spor

Søren Skaarup, formand for Glentevejs Antennelaug, vil gerne tilbyde billigere internet end Canal Digital til alle medlemmer, men er bundet af en kontrakt, der løber til 2019.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Canal Digital på forkert spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glentevejs Antennelaug mener, at foreningen har en god sag mod Canal Digital.

Glentevejs Antennelaug mener, at foreningen har en god sag mod Canal Digital.

Som omtalt i fredagens avis har selskabet indledt en voldgiftssag mod sin største kunde Glentevejs Antennelaug, fordi man mener, man har kontraktlig eneret på at anvende de såkaldte returveje, der transporterer tv og internetforbindelser.

Glentevejen er imidlertid begyndt selv at forsyne de nye medlemmer i foreningerne Kolibri og Tarup Antennelaug med internet via returvejene.

Overtog fra OE Kabel TV

- Canal Digital mener, at de har eneretten - også ved udvidelse af foreningen - men det ville svare til, at Canal Digital i tilfælde af en fusion mellem Glentevejs Antennelaug og resten af landets antenneforeninger skulle have eneretten til at forsyne samtlige landets antenneforeninger. Den holder ikke, og det siger den københavnske advokat, vi har hyret, da også, siger bestyrelsesformand i Glentevejs Antennelaug Søren Skaarup.

Kontrakten på eneretten til returveje i Glentevejs Antennelaug overtog Canal Digital, da man købte OE Kabel TV for to et halvt år siden.

Vi kan gøre det billigere

Glentevejs Antennelaug er nu interesseret i selv at kunne tilbyde medlemmerne internet.

De foreløbige erfaringer viser ifølge Søren Skaarup, at man kan gøre det billigere end Canal Digital.

Kontrakten på returvejene udløber imidlertid først i 2019, så der er næsten 10 år endnu, før foreningen selv kan overtage alle rettigheder.

Canal Digital erkender, at Glentevejs Antennelaug gerne må producere og levere internetprodukter til andre antenneforeninger.

- Tvisten opstår, fordi de har valgt at gøre det via den returvej, som vi har eneretten til. Vi har aldrig tidligere været ude for at måtte indlede en voldgiftssag mod en antenneforening, og vi har et godt og konstruktivt samarbejde med op mod 3000 forskellige antenneforeninger, som vi har arbejdet sammen med gennem mange år, siger Catja Middelboe Andersen, der er informationschef hos Canal Digital.

For godt et år siden valgte Canal Digital efter lange og hårde forhandlinger at nedsætte priserne i den såkaldte fuldservicekontrakt, hvilket gav Glentevejs Antennelaug en besparelse på 22 millioner kroner. Kontrakten omhandler vedligeholdelse og reparation af nettet.

Canal Digital på forkert spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce