Cameron: Labours nye leder truer landets sikkerhed


Cameron: Labours nye leder truer landets sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Labour er både en trussel mod den nationale sikkerhed og mod den økonomiske sikkerhed, siger premierminister.

Valget af den venstreradikale Jeremy Corbyn som ny leder af det britiske arbejderparti, Labour, gør partiet til en trussel mod Storbritanniens sikkerhed, mener den konservative premierminister, David Cameron.

- Labour er nu en trussel mod vor nationale sikkerhed, mod vores økonomiske sikkerhed og mod almindelige familiers sikkerhed, skriver Cameron på Twitter i en reaktion på det overraskende valg lørdag af den meget venstreorienterede Corbyn som ny Labourleder.

Camerons kontor i Downing Street havde forinden udsendt en ultrakort erklæring om Corbyns sejr ved formandsvalget i det store oppositionsparti.

- Premierministeren har talt i telefon med Jeremy Corbyn og ønsket ham tillykke med den nye post som leder af oppositionen, hed det.

Cameron og Corbyn kommer til at konfrontere hinanden i parlamentet onsdag i den ugentlige spørgesession. Her får Corbyn mulighed for at stille fire til seks spørgsmål til premierministeren.

Corbyn, der blev valgt til ny leder af partiet med 59,5 procent af stemmene, var søndag ved at sammensætte sit skyggekabinet, mens kommentatorer understregede, at de moderate i Labour er tvunget til at rette ind efter den nye leder, da det ikke er realistisk med en revolte lige efter et ledervalg.

Jeremy Corbyn ønsker blandt andet et opgør med nedskæringspolitikken, at renationalisere jernbanerne og at involvere islamiske grupper som Hamas og Hizbollah i fremtidige fredsforhandlinger i Mellemøsten.

De tidligere premierministre Tony Blair og Gordon Brown, som med en langt mere midtersøgende politik i New Labour vandt regeringsmagten i 1997, afviser, at partiet med Corbyn som leder vil kunne vriste magten fra De Konservative ved næste valg i senest 2020.

Cameron: Labours nye leder truer landets sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce