CSC vil af med overenskomst med Prosa


CSC vil af med overenskomst med Prosa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CSC skal klare sig i en global verden. Og derfor ofres overenskomst med Prosa.

It-koncernen CSC trækker nu endnu et kort i konflikten med it-fagforeningen Prosa. CSC Danmark anser sig nu som frigjort fra overenskomsten med Prosa.

Beslutningen om frigørelse er truffet for at sikre CSC's konkurrenceevne og dermed sikre fremtidige danske arbejdspladser, oplyser CSC.

- CSC kommer nu med et udspil til en ny overenskomst for it-folkene, der er organiserede i Prosa. Og nu ligger bolden hos Prosa, siger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet.

Der er varslet konflikt den 1. juni. Og Flemming Ibsen vurderer, at der bliver en konflikt.

- Jeg tror, at CSC har en plan parat, så deres kunder som PET, politiet og Skat stadig bliver serviceret, siger han.

CSC og Prosa har forhandlet om en ny overenskomst i to år uden resultat. Nu tilbyder CSC Prosa-medlemmerne en samlet overenskomst, som minimum svarer til vilkårene i it-overenskomsten mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK/Privat.

- CSC overholder den danske model. De ser sig nødsaget til at foretage dette træk på grund af den globaliserede verden, vi befinder os i, siger Flemming Ibsen.

CSC's tilbud indeholder mulighed om forhandlinger frem til den 27. maj 2011 klokken 12.00. Er der ikke opnået enighed inden, bortfalder tilbuddet:

- Det er vigtigt at understrege, at CSC ønsker, at det arbejde, der hidtil har været dækket af overenskomsten mellem CSC Danmark A/S og Prosa-foreningerne, også fremover skal være dækket af en overenskomst, siger Carsten Lind, direktør i CSC.

Der har været ballade i flere måneder mellem CSC og Prosa. I februar lockoutede CSC 120 medarbejdere, som var medlem af Prosa. Måneden efter nedlagde nogle Prosa-ansatte arbejdet.

I april kom Arbejdsretten frem til, at strejken var overenskomststridig. Og i maj kom retten frem til, at syv af de lockoutede personer faktisk var omfattet af fredsaftalen og derfor ikke måtte lockoutes.

CSC vil af med overenskomst med Prosa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce