CP Robotics skal til at bygge salg

Sabina Kethelz er ny direktør for CP Robotics. Hun afløser Jimmy Alison Jørgensen, der har siddet på posten, siden firmaet blev stiftet tilbage i 2015. Foto: Nils Svalebøg

CP Robotics skal til at bygge salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et år i Forskerparkens robot-kuvøse skal ny direktør opbygge forhandlernet

En algoritme, der i bund og grund består af 2000 linjer med et patenteret stykke kode, er ved at være klar til at blive sendt på markedet. Softwaren tilhører startup-virksomheden CP Robotics, der nu har lagt den hårde del af udviklingsarbejdet bag sig, og det grundlæggende salgsarbejde er lagt i hænderne på virksomhedens nye direktør Sabina Kethelz. Hun afløser Jimmy Alison Jørgensen, der stoppede ved årsskiftet.

Hidtil har Sabina Kethelz haft ansvaret for forretningsudvikling, og da markedsføringen fremover er virksomhedens vigtigste prioritet, var hun med sine egne ord det oplagte valg til posten.

- Da jeg både har haft kontakt til potentielle kunder og investorer, så var det naturligt, at det blev et kendt ansigt udadtil, som tog over, siger den 30-årige direktør, der har været ansat i virksomheden siden sidste sommer.

Hun er uddannet cand.mag. i virksomhedskommunikation og har tidligere arbejdet som forretningsudvikler for Blue Ocean Robotics. Siden har Sabina Kethelz været omkring MHI Vestas Offshore Wind, hvor hun var en del af salgsteamet.

- Så egentlig er der ikke noget i min uddannelse, der rimer på teknik. Men jeg har tidligere arbejdet med markedsudvikling, og så har jeg altid haft en købmand i maven, siger direktøren, der nu er i fuld gang med at opbygge et forhandlernet.

Kerneteknologien er en algoritme, der gør det muligt for robotter selv at planlægge en arbejdsbane - for eksempel ud fra en 3D-scanning. Brugerne kan være små og mellemstore industrivirksomheder, der arbejder med slibning, polering og fræsning.

Her er der ofte tale om fysisk krævende arbejde, som ifølge Sabina Kethelz er oplagt at automatisere. I første omgang går opgaven ud på at finde de rigtige integratorer. Det er branchens betegnelse for de virksomheder, der udvikler og sælger robotløsninger til industrien. Målet er, at algoritmen bliver en del af den pakke, som integratorerne har med til deres kunder.

- Og potentialet er enormt. Det her kan trække produktionen af alt det procesarbejde, som vi i dag har outsourcet til østen, hjem igen, siger Sabina Kethelz.

- Egentlig er der ikke noget i min uddannelse, der rimer på teknik. Men jeg har tidligere arbejdet med markedsudvikling, og så har jeg altid haft en købmand i maven.Sabina Kethelz, administrerende direktør CP Robotics
Født på SDU
CP Robotics blev grundlagt i 2015 og er baseret på et forskningsprojekt fra SDU, som gennem selskabet Science Ventures stadig ejer en del af robotvirksomheden sammen med Syddansk Teknologisk Innovation.Oprindeligt hed selskabet Corepath Robotics, men navnet viste sig at ligge tæt op af en amerikansk robotvirksomhed, og derfor blev navnet ændret til CP Robotics.

I februar 2016 var CP Robotics en de første virksomheder, der fik en plads i Odense Robotics Startup-Hub, der holder til i Forskerparken.

CP Robotics skal til at bygge salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce