CL-finalister kører med gigant-underskud


CL-finalister kører med gigant-underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manchester United og Barcelona er underskudsforretninger, der har betalt dyrt for at nå CL-finalen.

Champions League bliver kaldt en økonomisk guldgrube, men virkeligheden er, at det er dyrt at få succes i Europas største klubturnering.

FC Barcelona og Manchester United, der mødes i finalen på lørdag, kører således med dundrende underskud i jagten på titler.

Sidste år havde Barcelona et minus på 580 millioner kroner, mens modstanderne fra United realiserede et underskud på 680 millioner kroner.

Ifølge idrætsforsker Rasmus K. Storm fra Idrættens Analyseinstitut er de store underskud ganske ofte lig med succes på fodboldbanen.

- Det er oftest dem med størst underskud, der vinder, fastslår idrætsforskeren.

Selv om begge klubber har næsten tre milliarder kroner i omsætning og hvert år investerer massivt i at få del i Champions League-milliarderne, så går regnestykket aldrig op.

- Branchen er sådan, at overskuddet konkurrences væk. Det, som klubberne investerer, det får de aldrig igen. Men klubberne betragter det som en investering, der skal give afkast. Det er problemet, fortæller Rasmus K. Storm.

Idrætsforskeren mener, at det store overforbrug gør det svært for andre klubber at blande sig i toppen af europæisk fodbold.

- Overspending er en så fundamental del af fodboldspillet for de hold, der spiller mest og klarer sig bedst i Champions League. Og bagefter forventer de, at nogen kommer og redder dem. Det gør det svært for andre klubber at komme ind i kampen, forklarer han.

- Spørgsmålet er, om det er rimeligt? Hvis andre klubber vil ind i kampen, bliver de tvunget til at gøre det samme, siger Rasmus K. Storm.

Det europæiske fodboldforbund, Uefa, forventer, at de økonomiske problemer vokser sig endnu større, og derfor har forbundet besluttet at indføre en række præventive regler.

Fra 1. juni bliver det ulovligt for klubber at skylde penge til spillere, andre klubber og skattemyndigheder. Og om to år må klubberne ikke køre med underskud.

Uefa udbetalte i sidste sæson samlet 5,5 milliarder kroner til deltagerne i Champions League. Af de penge modtog vinderne fra italienske Inter 364 millioner kroner.

CL-finalister kører med gigant-underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce