For første gang siden finanskrisen er det hårdt plagede Odense-firma HD Ejendomme igen i gang med at bygge. Erhvervslivet leder efter mere plads, og virksomhedens tomme grunde i Tietgenbyen er ved at blive udnyttet.

HD Ejendomme opfører en helt ny bygning på 6700 kvadratmeter på en grund i Tietgenbyen, som Odense-virksomheden har haft liggende i mange år.

- Vi har haft den fra før finanskrisen, nu kan vi endelig udnytte den siger direktør Peter Uldall Borch, HD Ejendomme.

Bygningen, der opføres af Holstebro-entreprenøren Gråkjær, rummer 6000 kvadratmeter lager og 700 kvadratmeter kontorer, og den kan udvides med op til 3000 kvadratmeter. HD Ejendomme beholder ejendommen, men lejer den ud til den nye lejer, som har været involveret i projektet fra start og fået til skræddersyet til sine behov.

HD Ejendomme

HD Ejendomme har hovedkontor i det sydøstlige Odense.Virksomheden, der har 77 ansatte, ejer og udlejer cirka 3000 lejeboliger og 375 erhvervslejemål fordelt i hele Danmark.

Hovedparten af boligerne er rækkehuse, lejligheder og villaer bygget inden for de seneste 15 år og placeret i udkanten af større byer eller i udvalgte mindre byer.

Af historiske årsager er der en koncentration af boliger omkring Odense og på Fyn.

Firmaets nye ejer, Niam, blev etableret i 1998 og er en af Nordens største ejendomsinvestorer med værdier for cirka 22 milliarder kroner.

Ejendomsinvestoren har købt ejendomme i København, men også flere steder i provinsen. I februar 2017 offentliggjorde man købet af 170 boliger i Randers, og i januar 2016 købte Niam samlet 461 boliger i Aalborg, heraf 42 lejligheder på havnefronten og 419 boliger i DaVinci Parken i Aalborgs sydlige del.

I december 2017 købte Niam den store Odense-ejendom, som rummer undervisningsinstitutionen Tietgen.

Ejendommen skal stå klar 1. december. Den nye lejer ønsker ifølge Peter Borch ikke at få oplyst sit navn endnu.

Det var ikke lejerens første indskydelse at flytte i helt nye lokaler, men der er efterhånden ikke meget at vælge imellem på det fynske ejendomsmarked.

- Vi har haft dialog med lejeren igennem de sidste par år om forskellige eksisterende placeringer - hvilket var stort set umuligt at finde. Tomgangen er så lav, at meget af det, der står tilbage, ikke er tidssvarende og vil kræve store investeringer i ombygning, fortæller Morten Nielsen, partner i ejendomsmæglerfirmaet EDC Erhverv Poul Erik Bech Odense ifølge en pressemeddelelse.

Endnu et byggeri på vej

HD Ejendomme har endnu en tom grund i Tietgenbyen samt en anden i nærheden, og firmaet er nu i gang med at projektere et nyt byggeri i det store erhvervskvarter. Denne gang har man ikke en lejer på forhånd men har ansat samme ejendomsmæglerfirma til at finde interesserede kunder. Først når det er sket, vil byggeriet af cirka 3000 kvadratmeter lager og kontor gå i gang.

HD Ejendomme er opbygget af odenseaneren Heine Delbing. Koncernen havde en meget svær tid under og efter finanskrisen og solgte en del af sine ejendomme fra undervejs. For et år siden blev koncernen solgt til svenske Niam, der er en af Nordens største ejendomsinvestorer.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.