Byg bare løs - uden at spørge


Byg bare løs - uden at spørge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejere skal fremover kunne bygge en garage på helt op til 35 kvm uden at skulle anmelde det til kommunen.

- Byg bare din nye garage uden at fortælle kommunen om det først.

Sådan lyder et forslag fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, (K), der med en række initiativer vil gøre det lettere at være boligejer.

Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer, at ministeren fremover vil gøre det fuldt lovligt at opføre en bygning på helt op til 35 kvadratmeter uden først at anmelde byggeriet til kommunen.

Samtidig skal man slippe for at betale 400-4000 kroner i gebyrer i forbindelse med anmeldelsen.

I dag skal selv mindre udhuse meldes til kommunen, der derefter har to uger til at gøre indsigelser, før arbejdet kan sættes i gang.

Ønsker man eksempelvis at bygge en garage, skal der indsendes en tegning og en beskrivelse af de materialer, der anvendes.

Sidste år blev der ifølge et notat fra Økonomi- og Erhvervsministeriet bygget knap 10.000 garager og carporte omfattet af anmeldelsespligten.

Også en fjernelse af en kompliceret og udskældt regel om renovering af ejerlejligheder og andelsboliger er indeholdt i charmeoffensiven.

I dag er kravet, at ejer- og andelsboligforeninger skal udføre beregninger af energiforbedringer for hele ejendommen, når der udføres forbedringer, der omfatter mere end en fjerdedel af taget, ydervægge og gulve.

Reglen betyder ifølge notatet, at det er så besværligt for foreningerne at planlægge og udføre renoveringer, at mange fravælger energiforbedringer af samme grund.

Endelig fjernes en fireugers frist for flytning af jord på forurenet grund.

Formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, er tilfreds.

- Man skal dog huske alligevel at overholde byggereglerne og samtidig at bygge, så forsikringsselskabet siger o.k. til at ville forsikre, siger Allan Malskær til Jyllands-Posten.

Byg bare løs - uden at spørge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce