Busselskabs billetkontrollører misbrugte cpr-register


Busselskabs billetkontrollører misbrugte cpr-register

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Aarhus er otte kontrollører blevet bortvist på grund af uregelmæssig billetkontrol og misbrug af cpr-nummer.

To kontrollører fra Aarhus er blevet suspenderet og bortvist, da de mistænkes for at have forsøgt at finde frem til informationer om deres kvindelige chef via hendes cpr-nummer.

- Når en billetkontrollør indtaster de første cifre i en passagers cpr-nummer i cpr-registret, er det normal procedure. Hvis der er søgt på et cpr-nummer tyve gange - med forskellige cifre til sidst - er proceduren ikke længere så normal.

Sådan siger vicedirektør i Midttrafik, Mette Julbo, om baggrunden for, hvorfor busselskabet har valgt at bortvise og suspendere flere kontrollører.

- To er suspenderet og bortvist på baggrund af mistanke om misbrug af cpr-registret.

- Derudover mistænker vi seks kontrollører for uregelmæssigheder i kontroller af kort og billetter i bybusserne. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad det er, men der er noget i de her kontroller, der virker forkert. Det ser mærkeligt ud, siger Mette Julbo.

Der blev fundet frem til søgningerne, da busselskabet jævnligt gennemgår brug af registret for at undgå misbrug.

- Alle virksomheder, der bruger cpr-registret, skriver under på, at vi kun bruger registret i embeds medfør. Ellers kan det få konsekvenser. De to her har altså brugt det i et henseende, der ikke har været i forbindelse med arbejdet.

At det rent faktisk var hende selv, der var foretaget søgning på, gik først senere op for vicedirektøren.

- Jo, det var mig. Det har jeg jo så senere hen fået oplyst, at det var, siger Julbo til Ritzau.

Ingen er endnu fyret, men alle otte er suspenderet eller bortvist, mens undersøgelser er i gang. Efter Midttrafiks påstande, skal FOA komme med deres modsvar, hvorfra det er op til det fagretslige system eller en dommer at afgøre sagen.

Ifølge B.T er formanden for FOA Aarhus, Kirsten Normann Andersen, rystet over sagen.

- To kolleger havde joket lidt med at chefen er rigtig sød. Den ene mente, at hun var for gammel til den anden, så de forsøgte at finde hendes alder. Mere var der ikke i det, de var pigeglade og burde have fået en advarsel, siger hun til avisen.

Busselskabs billetkontrollører misbrugte cpr-register

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce