Busselskaber risikerer at miste kunder


Busselskaber risikerer at miste kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PRISKRIG: Busselskaber får svært ved at konkurrere om kunderne, hvis forslaget om lavere takster over Storebæltsbroen vedtages

Udsigten til lavere takster på Storebæltsbroen skaber bekymring i stedet for begejstring hos fynske busvognmænd.

Busselskaberne risikerer at miste kunder, hvis forslaget om at sænke taksterne over Storebælt bliver vedtaget.

10 procent til busser

Forslaget vil nemlig sænke prisen for bilister og togpassagerer med 20 procent, mens busvognmændene kun kan se frem til en eventuel besparelse på 10 procent.

- Forslaget skaber en skævvridning mellem biler, tog og busser, fordi bilisterne og togpassagererne favoriseres. Derfor risikerer vi at miste kunder. Vores gæster skulle gerne kunne spare ligeså meget som bilisterne og togpassagererne, når de krydser Storebælt, siger John Bergholdt, der er formand for Danske Busvognmænd og ejer af Bergholdt Busser på Fyn.

Udsigten til at kunne komme billigere over Storebælt med bil eller tog kan få mange til at fravælge busserne. Derfor vil busvognmændene håbe på at få en lige så stor nedsættelse af prisen for busser som for andre transportmidler, der krydser broen.

Forlanger samme vilkår

- Vi forlanger ikke at få særstatus, men vi beder blot om at få samme vilkår som privatbilisme og den offentlige transport. Hvis man vil noget seriøst med den kollektive trafik, så bør man sørge for, at busserne ikke er dårligere stillet end bilisterne, siger John Bergholdt.

Han understreger, at busserne samtidig vil løse problemer på flere områder.

- Der vil være både en trafiksikkerhedsmæssig og miljømæssig gevinst ved, at flere mennesker kører med bus, og det gælder ikke kun trafikken over Storebæltsbroen, men også i forbindelse med belastningen af motorvejsnettet, siger John Bergholdt.

Busselskaber risikerer at miste kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce