Brugte muligt overskud til udvikling: Nulresultat fra KEN i Brobyværk

Der var ministerbesøg i Brobyværk hos KEN fredag, men det var ikke for at høre om et flot regnskab, for det endte med et lille underskud efter skat. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. LIlleholt (V), t.h., hørte i stedet blandet andet om KEN's bæredygtige løsninger, som adm. direktør John Veje Olesen, t.v. og kleinsmed Peter Andersen fortalte om.

Brugte muligt overskud til udvikling: Nulresultat fra KEN i Brobyværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ud af en omsætning på 329 millioner kroner præsenterer virksomheden KEN Hygiene Systems i Brobyværk et regnskab i nul. Udvikling af nye produkter har kostet på bundlinjen.

Fra at præsentere et overskud på fire millioner kroner sidste år har KEN Hygiene Systems i Brobyværk i år leveret et rundt nul. Virksomheden, der producerer opvaskemaskiner til hospitaler, har puttet mange penge i deres udviklingsafdeling. Og det smitter af på resultatet i den internationale virksomhed.

- Det er ikke noget prangende regnskab, vi leverer i år. Det er et nulresultat. Vi har investeret massivt i produktudvikling, og det har kostet på bundlinjen, siger administrerende direktør i KEN, John Veje Olesen, i en kommentar til regnskabsresultatet.

Regnskabet fra KEN
Hjemsted: Brobyværk CVR-nummer: 10 67 60 96 Direktion: John Veje OlesenBestyrelse: Mogens Kærby Nielsen (formand), Søren Bech Sørensen, Peter Eriksen Jensen, Jesper Torp samt Steen Aamann Klingenbjerg og Ole Nielsen (medarbejdervalgte). Regnskabstal 2017/18 (2016/17 i parentes)

Omsætning: 329 millioner kroner (2016/17: 309 mio. kr.)

Driftsresultat: - 1 million kroner (2016/17: 4 mio. kr.)

Overskud før skat: 100.000 kroner (2016/17: 6 mio. kr.)

Overskud efter skat: - 400.000 kroner (2016/17: 4 mio. kr.)

Egenkapital: 120 millioner kroner (2016/17: 123 mio. kr.)

Antal ansatte: 280 (2016/17: 261)
Adm. direktør John Veje Olesen regner med, det næste regnskab vil vise overskud for KEN.
Adm. direktør John Veje Olesen regner med, det næste regnskab vil vise overskud for KEN.

Udvikling har kostet

Virksomheden har opnået et resultat på 100.000 kroner før skat, mens resultatet efter skat ender i et minus på 400.000 kroner - i et trecifret millionregnskab svarer det til et nulresultat.

I dag beskæftiger virksomheden 280 ansatte. Særligt afdelingen, hvor nye produkter udvikles, er vokset de senere år.

- Vi har brugt et meget stort antal ingeniørtimer til at udvikle de nye produkter, som er ved at blive introduceret på markedet. Vi er gået fra en udviklingsafdeling på 10 medarbejdere til i dag at være 30 medarbejdere, fortæller KEN-direktøren.

KEN har oplevet en fremgang i omsætningen på 20 millioner kroner fra sidste år. Det er omkostninger til produktudvikling, herunder arbejdstimer, der æder virksomhedens bundlinje op. Men investeringen i nye produkter vil hurtigt give et afkast, forventer John Veje Olesen.

- Det er min forventning, at vi leverer et pænt millionoverskud næste regnskabsår. Med vores nye produkter bliver vi blandt de førende, og det vil naturligvis give et afkast, siger han.

Satser på bæredygtighed

Virksomhedens kerneprodukt er en opvaskemaskine til hospitaler, som kan rengøre og desinficere de instrumenter, læger og sygeplejersker bruger under en operation. Samtidig leverer virksomheden robotløsninger inden for logistik, som kan hente og bringe instrumenterne fra én af virksomhedens opvaskemaskiner.

KEN står i dag med et markedsførende produkt, mener direktør John Veje Olesen.

- Vores maskine er konkurrencedygtig, fordi den fylder meget lidt, den bruger mindre vand, kemi og el, den kan vaske mange instrumenter på samme tid, og dens materialer kan genanvendes, når den er slidt ned, forklarer han.

Virksomhedens fokus på at udvikle klimavenlige løsninger til hospitaler i Danmark og resten af verden bragte i går energi-, klima- og forsyningsminister, Lars Chr. Lilleholt (V), til Brobyværk for at høre mere om arbejdet med bæredygtighed.

Brugte muligt overskud til udvikling: Nulresultat fra KEN i Brobyværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce