Brøndby betaler 29 millioner i feriepenge


Brøndby betaler 29 millioner i feriepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby efterbetaler feriepenge til 94 spillere. AaB er blandt de klubber, der fortsat mangler at betale.

Superligaklubben Brøndby har indgået aftale med Spillerforeningen om efterbetaling af 29,4 millioner kroner i feriegodtgørelse til 94 spillere.

Det skriver klubben tirsdag i en fondsbørsmeddelelse.

Allerede i sidste måned slog bestyrelsesformand Aldo Petersen fast, at Brøndby ville betale sin gæld i den såkaldte feriepengesag. Og det sker altså nu.

Det var i september sidste år, Brøndby blev dømt til at betale manglende feriepenge, løn og pension til tre spillere i prøvesager.

Pengene til de tre spillere - Martin Ericsson, Peter Madsen og Thomas Rasmussen - er afregnet. Men så let slap Brøndby ikke. Sagen danner præcedens, hvilket Brøndby ikke var enig i dengang, men den erkendelse er man siden kommet frem til.

Derfor betaler man nu til 94 spillere - et beløb på i alt 29,4 millioner kroner.

Brøndbys daværende bestyrelse hensatte allerede for et år siden et stort millionbeløb til betalinger i feriepengesagen, hvorfor det nuværende regnskab ikke belastes.

Brøndby fastholder derfor også forventningerne til årets resultat før skat. Det betyder, at klubben fortsat forventer et underskud i omegnen af 37 millioner kroner.

Det fremgår af tirsdagens fondsbørsmeddelelse, at Brøndby betaler beløbet til Spillerforeningen, som derefter vil formidle pengene videre.

Spillerforeningen og Brøndby IF har indkaldt til pressemøde om sagen senere tirsdag.

Brøndby er langt fra den eneste danske fodboldklub, der må punge ud i sagen.

Andre klubber har efterbetalt større eller mindre beløb - heriblandt superligaklubberne Esbjerg og FC København, der begge tidligere i år meddelte, at de havde indgået aftaler med Spillerforeningen om afregning af manglende beløb.

Da Fodboldens Voldgiftsret for godt et år siden gav Spillerforeningen og dermed spillerne en stor sejr på papiret, lød vurderingen, at i alt 1500 spillere skulle have pension og feriepenge til gode i danske klubber.

Brøndby var økonomisk hårdest ramt af alle, men også AaB står foran en større efterbetaling.

Direktør Stephan Schors bekræftede i sidste uge, at AaB fortsat er i dialog med Spillerforeningen.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, kalder dialogen med AaB "god" - men sagde i sidste uge, at man endnu manglede det fulde overblik over hvor mange penge, AaB skylder i sagen.

Brøndby betaler 29 millioner i feriepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce