Direktøren for Broen i Assens er rejst efter fem år

De 630 medarbejdere i den fynske Broen-koncern får snart ny chef.

Lars Linaa Jørgensen, der har været administrerende direktør for Assens-virksomheden siden 2011, har sagt op og er på vej ud af firmaet.

- Jeg har fået et andet job, men mere kan jeg ikke sige, før 1. februar, siger Lars Linaa Jørgensen, der dog oplyser, at han skifter til en helt anden branche.

I bedre stand end før

- Det har været spændende at være i Broen, som jo er en meget succesrig virksomhed. Og jeg vil da sige, at jeg efterlader den i bedre stand, end jeg modtog den, siger Lars Linaa Jørgensen, der bor i København.

Regnskabstallene tyder på, at han har ret.

I 2014 fik virksomheden et rekord-overskud på 236 millioner kroner før skat - og ifølge den afgående direktør bliver 2015-tallet endnu bedre.

Koncernen, der fremstiller ventiler, har altid tjent godt, men de nye tal er i en helt anden størrelsesorden.

Afløser fra Tyskland

Ny administrerende direktør i Assens bliver fra 1. februar tyskeren Holger Rohrer, der er fundet internt hos Broens ejer, Aalberts.

I direktionen sidder også Mogens Laursen, Odense, og økonomidirektør Lene Schwartz, Assens.

Ud over hovedkvarteret i Assens omfatter Broen fire andre fabrikker - en i Rusland, to i Polen og en i Alabama i USA.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.