Brødre føler sig forfulgt af Skat

Jim Frederiksen (tv) og Tom Frederiksen er gået i tænkeboks. De overvejer, om de vil sagsøge Skat for et beløb på 40 millioner kroner.
Foto: Carsten Bundgaard.

Brødre føler sig forfulgt af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssagen mod MT Contractors har været en hård omgang for Tom og Jim Frederiksen, selv om de vandt

De er brødre, og de har aldrig været blege for at arbejde.

Tom har solgt sin arbejdskraft rundt omkring på de danske værfter, Jim har blandt andet været værkfører på Lindøværftet.

Men i øjeblikket føler Tom og Jim Frederiksen, at en stor del af deres arbejde har været spildt.

Ved udgangen af april måned blev MT Contractors og Tom Frederiksen, der er direktør i Munkebo-selskabet, frifundet for aftalt skattesvindel i en straffesag anlagt af anklagemyndigheden i Odense.

Det samme blev hans kompagnon.

Men alligevel kan de nu se frem til, at sagen om unddragelse af a-skat og arbejdsmarkedsbidrag for 21 millioner kroner fortsætter i Landsskatteretten.

Her har Skat tænkt sig at kræve pengene tilbage med baggrund i dommen fra byretten.

Trods frikendelse af fire af de seks tiltalte i straffesagen, antyder dommeren i sin afgørelse, at der formentlig er et skatteregnskab at gøre op.

For Tom, hans kompagnon samt broderen Jim og yderligere en bekendt, der for et par år siden blev inddraget i firmaet - nu i et nyt selskab under navnet MTC & Partnere A/S - kommer sagen på det værst tænkelige tidspunkt.

Efter flere års ihærdigt arbejde med at få fodfæste som underleverandør til værfterne i bl.a. Fredericia og Lindø, kunne MTC & Partnere nemlig i 2007 høste frugterne ved at præstere et regnskab med en omsætning på 87 millioner kroner.

Det skyldes ifølge brødrene, at man havde oparbejdet en stabil kundekreds, og samme år gik over til at udleje polsk arbejdskraft.

Omsætning i bund

- Vi er vel nået 10 millioner i omsætning i år på grund af den negative omtale. Folk har troet, vi har været kriminelle, men vi har blot gjort, som alle andre i branchen gør, siger Tom Frederiksen.

I mange år har MT Contractors og siden MTC & Partnere levet af at skaffe arbejdskraft med ultrakort varsel til maling, sandblæsning og rengøring - især til landets tilbageværende værfter.

Det er i stort omfang sket ved at hyre typisk én og to-mandsfirmaer til arbejdet.

Humlen i både straffe- og skattesagen er, hvorvidt personerne bag en- og to mandsfirmaerne i virkeligheden var ansatte hos MT Contractors, der dermed skulle trække arbejdsmarkedsbidrag og skat.

Det mener Skat, men byretten kunne ikke finde bevis for, at der var indgået en aftale mellem MT Contractors og de indhyrede en- og tomandsfirmaer gående ud på at snyde Skat.

Ulovligheder uden straf

To af de seks tiltalte erkendte, at deres enmandsfirmaer havde drevet virksomhed uden at betale moms og skat, men det blev de ikke straffet for.

Det var nemlig slet ikke en del af tiltalen.

- Det viser bare, hvor dårligt den sag hænger sammen både fra Skat og anklagemyndighedens side. Det er krænkende for retsbevidstheden, at folk, der selv siger, at de har snydt, ikke skal betale, hvad de skylder. I retten brugte Skats mand hele tiden udtryk som "formoder", "det er min erfaring" og så videre. Det er ikke godt nok i en sag, der ender med pure frifindelse. Det er dig og mig, der har betalt for en sag, der har kostet ufatteligt mange penge at føre. Det er simpelthen en ommer, siger Jim Frederiksen.

Brødre føler sig forfulgt af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce