Brenderup Trailers får ny ejer


Brenderup Trailers får ny ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTERNATIONALT: Britisk investeringsselskab køber Thule-koncernen
Brenderup Trailers har i lighed med de andre virksomheder i den svenske Thule-koncern fået ny ejer.

Det er den britiske investeringsfond Candover, der har betalt 3,5 milliarder kroner for Thule inklusive den vestfynske trailerfabrik.

Sælger er den nordeuropæiske kapitalfond EQT, der erhvervede Thule-koncernen med hovedkvarter i Malmø i 1999. I løbet af de fem år er det lykkedes at øge omsætningen med 50 procent, og indtjeningen er tredoblet. Efter EQT's opfattelse var tidspunktet inde til at finde nye ejere og nye muligheder.

Positiv velkomst

Hos Brenderup Trailers i Nr. Aaby modtages nyheden om ejerskiftet med sindsro i en positiv stemning.

- Vi venter praktisk talt ingen forandringer inden for den nærmeste fremtid. Den melding, vi har modtaget, går også på, at det vil være "business as usual", siger økonomidirektør Steen A. Kris-tensen.

- Brenderup fortsætter som hidtil med sin strategi. Når der tilføres ny kapital, åbner der sig naturligvis muligheder for ekspansion - eventuelt gennem opløb, der kan bringe Brenderup ind på nye markeder. Mulighederne er til stede med en kapitalstærk ejer, men aktuelt er der ikke noget i kikkerten, understreger direktøren.

Han finder det dog sandsynligt, at Candover efter erhvervelsen af Thule-koncernen vil overveje dens muligheder for yderligere vækst.

Trailer-eventyr

Selv er Brenderup Trailers et godt eksempel på, hvordan en virksomhed kan udvikles.

Virksomheden blev startet i 1936 af familien Justesen, der stod bag produktionen frem til 1991, da familien solgte til svenskerne. Op gennem 1990'erne og i de seneste år har fabrikken bevaret positionen som Europas førende producent af trailere.

Virksomheden har 140 medarbejdere, og den omsætter for henved 250 millioner kroner. Hovedmarkederne er Danmark og Norge. Brende-rup er også aktiv i Sverige - Thules hovedmarked - Tyskland, Holland, England og Østrig og har iværksat eksport til USA.

Thules øvrige aktiviteter er mest kendt for produktion af tagbokse og andet biludstyr. Koncernen har 2000 ansatte på fabrikker og i salgskontorer i Europa, Nordamerika og Asien. Thules samlede omsætning var sidste år 2,2 milliarder svenske kroner.

Store køberinteresse

En af EQT-cheferne Caspar Callerström, siger, at EQT siden 1999 har gennemført et omfattende udviklingsprogram for Thule.

- Det arbejde er nu fuldendt, og det er tid for en ny ejer at bringe selskabet op til næste niveau, siger han.

Callerström oplyser, at EQT har overvejet børsnotering, men samtidig mødtes med stor interessere af stærkere købere, der evner at udvikle Thule yderligere.

EQT-ledelsen vurderer, at Thule med Candover som ejer får de bedste kort på hånden til ny fremgang. Det ventes dog, at Candovers ejerskab er midlertidigt. Investeringsfondens direktør Colin Buffin oplyser, at en børsnotering er en mulighed.

- Firmaer med stærke brands har altid gjort det godt på børsen, udtaler Colin Buffin til Reuters.

Brenderup Trailers får ny ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce