Fra 2015 til 2016 er ledigheden faldet med 22,6 procent hos Metal på Fyn, som dog stadig halter efter landsgennemsnittet

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at jobskabelsen boomer i Danmark, og på Fyn kan de tre Metalafdelinger kun bekræfte udviklingen.

Fra januar 2015 til januar i år er antallet af ledige medlemmer hos metalafdelingerne på Fyn faldet med 22,6 procent.

Ifølge Dansk Metal er antallet af ledige fynske Metalmedlemmer faldet fra 678 i januar sidste år til 525 i januar 2016.

Det er ifølge Metal især afdelingen i Odense, hvor ledigheden falder til gavn for medlemmerne. Her faldt antallet af fuldtidsledige fra 466 til 321 svarende til et fald på 31 pct. fra januar 2015 til januar 2016.

Formand for Metal i Odense, Lars Hansen, forventer at udviklingen vil fortsætte:

- I takt med, at økonomien kommer mere og mere op i gear oplever vi større efterspørgsel på dygtige faglærte inden for stort set alle vores brancher. Og jeg er sikker på, at ledigheden vil fortsætte med at falde, siger afdelingsformanden fra Metal Odense.

Odense har med 4,1 procent dog stadig en højere ledighed end gennemsnittet på landsplan på 3,4 procent, og både Metal Lillebælt og Sydfyn er også noget over landsgennemsnittet med en ledighed på seks procent i begge afdelinger.

42.000 flere i job

Den positive udvikling underbygges af nye landstal fra Danmarks Statistik, som viser, at jobskabelsen ikke har været højere, siden krisen satte ind i 2008.

I 2015 kom der i alt 42.000 flere lønmodtagere i job, og siden bundniveauet i foråret 2013 er der nu skabt 88.500 job, oplyser Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Hos Metal på landsplan glæder man sig over udviklingen, som ikke kun finder sted blandt smedene på Fyn.

Samtidigt opfordrer Dansk Metals cheføkonomon Thomas Søby virksomhederne til at tage flere lærlinge ind, så man står bedre rustet til en fremtid uden flaskehalse.

- Vi glæder os naturligvis over, at ledigheden fortsætter nedad, men vi er allerede på bagkant i forhold til at følge med fremtidens efterspørgsel efter det vigtigste råstof i produktionen - nemlig faglærte. Derfor skal både virksomhederne og myndighederne forstå, at det er lige nu og her, der skal tages flere lærlinge og sikres bedre uddannelsesmuligheder, siger Thomas Søby.

  • Byline_

    Af: