Bortvist kræver over tre mio. i erstatning

Frans Erve, her fotograferet ved en festlig lejlighed, har allerede ryddet sit kontor og har forladt De fynske Lanboforeninger.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Bortvist kræver over tre mio. i erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Odense har afsat to dage til sag, der er rejst af De Fynske Landboforeningers tidligere direktør, Frans Erve

De Fynske Landboforeninger bliver præsenteret for et krav på over tre millioner kroner fra den tidligere direktør, regionssekretær Frans Erve, som blev bortvist fra sin stilling i januar.

Ifølge landboforeningernes bestyrelsesformand, Niels Rasmussen, havde bestyrelsen mistet tilliden til Frans Erve og hans embedsførelse efter at have konstateret, at han havde sammenblandet sin egen og foreningernes økonomi.

Frans Erve, 60, har nu stævnet De Fynske Landboforeninger for at få kendt bortvisningen uberettiget.

Uopsigelig kontrakt

Efter hvad Fyens Stiftstidende erfarer, søger Frans Erve dom for, at landboforeningerne skal leve op til hans ansættelseskontrakt.

Kontrakten sikrer ham løn i en opsigelsesperiode på over tre og et halvt år, hvilket kan kapitaliseres til mere end tre millioner kroner, idet parterne havde aftalt gensidig uopsigelighed indtil august 2011.

Kontrakten menes desuden at rumme en passus, der ville begunstige ham yderligere i tilfælde af, at landboforeningerne fusionerede.

Ny organsation stævnet

Ikke kun De Fynske Landboforeninger er stævnet. Det er også den nye, store, fynske landboforening Centrovice, der blev skabt i foråret ved fusion af landboforeningerne Agrogården i Ringe og LandboFyn i Vissenbjerg.

De Fynske Landboforeninger, hvis fremtid der i den nærmeste fremtid skal tages stilling til på en generalforsamling, har i praksis overgivet hovedparten af sine opgaver til Centrovice, som Niels Rasmussen er valgt til formand for.

Et speget spil

Niels Rasmussen kom samme dag, som han sendte bortvisningen af Frans Erve ud, med en melding om, at Agrogården og LandboFyn stod foran en fusion, der stort set ville overflødiggøre paraplyorganisationen De Fynske Landboforeninger. En fusion, der ifølge Niels Rasmussens egne oplysninger i en pressemeddelse fra februar 2008 havde været drøftet i en tæt dialog mellem parterne gennem seks måneder forinden.

I den situation kan sagsøgeren have fået den opfattelse, at hans afskedigelse og den måde, den blev gennemført på, skyldes, at man stod med Erve som et overtalligt ledelsesmedlem, som det kunne blive meget dyrt at skille sig af med.

I retten til februar

Det danner formentlig baggrund for, at Erve har valgt også at sagsøge fusionsforeningen Centrovice.

Frans Erve ønsker ikke at udtale sig om sagen før domsforhandlinger, der finder sted ved retten i Odense den 23. og 24. februar 2009.

Han har efter fyringerne uden succes søgt omkring 50 job andre steder i landbruget, hvor han tilsyneladende er blevet blacklistet efter de alvorlige anklager fra De Fynske Landboforeninger.

Bestyrelsen har trods påstandene om underslæb ikke fundet anledning til at politianmelde den tidligere regionssekretær.

Bestyrelsesformand Niels Rasmussen ønsker ikke over for Stiftstidende at udtale sig om den forestående retssag.

- Vi er i et sagsforløb, og det tjener ikke noget at kommentere det, før det har fundet en afslutning, siger han.

Bortvist kræver over tre mio. i erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce