Erstatningssag for uberettiget fyring giver ikke længere mening, siger bortvist Hummel-topchef.

Tidligere topchef i det danske tøjmærke Hummel Søren Schriver har besluttet at droppe en omtalt erstatningssag mod sin tidligere arbejdsgiver. Det oplyser han i en pressemeddelelse.

- Jeg anlagde erstatningssagen, fordi jeg på daværende tidspunkt havde hele min bonus for 2016 til gode, ligesom jeg i henhold til min kontrakt havde krav på to års løn. Efter stævningen har Hummel udbetalt hele min bonus.

- Samtidig står det klart, at mine indtægter siden bortvisningen vil blive modregnet min tilgodehavende løn. Derfor giver erstatningssagen ikke længere mening, siger Søren Schriver i en pressemeddelelse.

Søren Schriver blev bortvist fra Hummel i februar 2017.

Ejerfamilien Stadil anklagede Schriver for at have overtrådt bestemmelser om returkommission, bedrageri og/eller mandatsvig og meldte ham til politiet. Sagen efterforskes fortsat.

Sagen fik stor opmærksomhed. Ikke mindst efter et pressemøde, hvor en oprevet Christian Stadil sammen med sin advokat, Christian Kjølbye, uddybede anklagerne.

Konkret handler de om, at Schriver skulle have forsøgt at skabe profit til sig selv ved at lave en aftale med Hummels tyrkiske partner Zeynel Akbulut.

Her blev der afspillet optagelser af samtaler mellem Hummels tyrkiske forretningspartner og Schriver.

Finans.dk har talt med Thor Stadil. Han har ikke meget til overs for udmeldingen fra den bortviste direktør. Den omtalte bonus blev allerede udbetalt i foråret 2017. Familien Stadil ærgrer sig over, at erstatningssagen ikke bliver til noget.

- Vi har set frem til at stå i Sø- og Handelsretten. Der har været folk, som er i tvivl om, hvad der er sket, og vi så frem til, sandheden ville komme frem. Men vi er omvendt heller ikke overraskede, for det var en sag, som han ikke kunne vinde, siger han til finans.dk.