Borgerservice: Danskers forsatte fængsling ændrer intet


Borgerservice: Danskers forsatte fængsling ændrer intet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen og besætningsmedlemmerne forbliver bag tremmer i Rusland.

En russisk domstols beslutning om, at den danske Greenpeace-aktivist Anne Mie Roer Jensen fortsat skal forblive bag tremmer, ændrer intet i Danmarks tilgang til sagen.

Det fastslår Torben Gettermann, der er kontorchef ved Borgerservice.

Dermed sidder skibets kaptajn og dets 27 besætningsmedlemmer og to fotografer fortsat varetægtsfængslet i den russiske by Murmansk.

- Det ændrer ikke så forfærdelig meget ved billedet. Vi står i den situation, at hun fortsat er fængslet. Hvornår den egentlige retssag er, ved vi endnu ikke, siger Torben Gettermann.

De 30 aktivister fra Greenpeace blev anholdt efter en aktion den 19. september i Det Arktiske Hav, hvor klimaorganisationen forsøgte at klatre om bord på Gazproms olieplatform for at protestere mod selskabets olieboringer i Arktis.

Aktivisternes skib Arctic Sunrise blev efterfølgende bordet af russiske sikkerhedsstyrker, og alle om bord blev sigtet for pirateri, hvilket kan give op til 15 års fængsel.

Beslutningen om at afvise kaution ved appelsagen ved den regionale domstol i Murmansk var ventet, eftersom tre andre aktivister ligeledes fik afslag fredag på at blive løsladt - ligesom 17 øvrige har fået det tidligere på ugen.

- Det er virkelig ærgerligt, at afgørelsen faldt ud, som den gjorde i dag, men det var også forventeligt, når vi ser på de andre Greenpeace-aktivisters appelsager, siger Torben Gettermann.

Han afviser dog, at Danmark skal gribe ind i sagen.

- Vi hylder det princip, at vi ikke blander os i andre landes retssystemer. Vi ønsker heller ikke, at andre blander sig i vores. Vi sætter vores lid til, at hun får en fair behandling, siger Torben Gettermann.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International finder det imidlertid dybt bekymrende, at Greenpeace-aktivisterne fortsat skal sidde bag tremmer.

Ifølge organisationen er russiske fængsler "generelt meget barske".

Aktivisterne er foreløbigt varetægtsfængslet i 60 dage.

Borgerservice: Danskers forsatte fængsling ændrer intet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce