Boligsalget dykker på Fyn

Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Boligsalget dykker på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang i mere end fem år gik de fynske priser på parcel- og rækkehuse i rødt i andet kvartal.

Nedturen på boligmarkedet er således for alvor nået til Fyn, viser netop offentliggjorte tal fra Realkreditrådet.

På landsplan er priserne på parcel- og rækkehuse faldet med 3,9 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år. På Fyn er faldet 2,3 procent.

Og antallet af hushandler er dykket med 7,7 procent, mens der har været flere handler med ejerlejligheder, men til kvadratmeterpriser, som ligger 8,6 procent lavere, viser Realkreditrådets opgørelse.

- Prisfaldene er størst i Hovedstaden, Nordsjælland og Østsjælland. Vi ser også en ny regional udvikling, idet prisfaldene har bredt sig til Vest- og Sydsjælland, Fyn og Østjylland. I disse områder er priserne nu lavere end i samme kvartal sidste år, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
Grafik: Leif Nørmark Sørensen
Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Bred tilbagegang på Fyn

Tallene afspejler en bred tilbagegang på det fynske boligmarked, konstaterer økonom Jan Størup Nielsen, Fionia Bank. Han hæfter sig også ved, at boligpriserne faldt mere på Fyn, end de gjorde på landsplan i første kvartal.

- Det tyder på, at den afmatning, der over de seneste år har plaget navnlig hovedstadsområdet, nu for alvor er på vej vestpå, siger han.

Middelfart en vinder

Den nye opgørelse, som bygger på de handler, der blev gennemført i andet kvartal, viser både faldende boligpriser i Odense - minus 2,4 procent - og i Svendborg - minus 1,3 procent.

Til gengæld går det stadig godt i Trekantområdet.

Middelfart er set på årsbasis i plus, for her er priserne gennem det seneste år steget med 4,9 procent. Middelfart-priserne dykkede dog også i andet kvartal, nemlig med 4,6 procent i forhold til kvartalet før.

I de øvrige fynske kommuner er der generelt store udsving, som dog let kan risikere at blive overfortolket, fordi de bygger på meget få handler i modsætning til, hvad der er tilfældet i Odense, Svendborg og Middelfart.

Bunden nås næste år

Det lokale boligmarkeds nedtur var forudset af Fionia Bank.

- Trods dagens overraskende store fald i de fynske boligpriser fastholder vi vores prog-noser for det fynske boligmarked. Her ser vi en gradvis afmatning af boligpriser, som for parcel- og rækkehuse vil nå bunden i midten af næste år med årlige prisfald på tre til fem procent, oplyser Jan Størup Nielsen.

- Først fra starten af 2010 forventer vi igen, at de fynske boligejere vil opleve stigende priser, siger han.

Boligsalget dykker på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce