Boligøkonomi: Fynsk bankdirektør langer ud efter Nykredit

Som direktør i Nordfyns Bank vil Holger Bruun kompensere de boligkunder, der bliver ramt af de øgede bidragssatser. - Men jeg går det på en måde, så jeg stadig er tro mod det fællesskab, som har i Totalkredit - jeg betaler bare selv en del af regningen for at fastholde konkurrenceevnen, siger han.
Foto: Nils Svalebøg

Boligøkonomi: Fynsk bankdirektør langer ud efter Nykredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nykredit burde have været hudløs ærlig i sin kommunikation om, hvordan bidragssatserne fordeles mellem bankerne og realkreditselskabet, mener den administrerende direktør i Nordfyns Bank, Holger Bruun.

En stor del af de seneste ugers kritik kunne være undgået, hvis Nykredit havde lavet en fornuftig kommunikationstrategi - det siger Holger Bruun, der er administrerende direktør i Nordfyns Bank.

- Man skulle forklare helt tydeligt, hvorfor man gør det her og så være hudløs ærlig om, hvordan de her bidragskroner egentlig fordeles mellem bankerne og Nykredit, siger bankdirektøren, der har valgt at kompensere bankens boligkunder for øgede bidragssatser.

Holger Bruun udtrykker forståelse for, at Nykredit har behov for flere penge for at leve op til myndighedernes skærpede kapitalkrav. Men han undrer sig over, at realkreditselskabet ikke har kontaktet de banker, der er med i Totalkreditsamarbejdet, inden beslutningen om de markante forhøjelser af bidragssatsen blev truffet.

- Enten kunne vi have lånt dem nogle penge, eller også kunne vi give et afslag i 50-procentsordningen, hvor vi får en del af bidragsbeløbet. Det kunne man da også godt have forhandlet om. Som en helt anden mulighed kunne de også bare have lavet en aktieudvidelse - eller taget hybridlån for at sikre deres kapitalforhold. Det er jo det vi andre gør, siger Holger Bruun.

Han skønner, at bankens nettoudgift ved at kompensere de berørte boligkunder løber op i størrelsesordenen 2,5 til tre millioner kroner.

Boligøkonomi: Fynsk bankdirektør langer ud efter Nykredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce