Bolignedtur overrasker Nykredit


Bolignedtur overrasker Nykredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ser værre ud på boligmarkedet end Nykredits topchef ventede. Flere tvangsauktioner venter forude, men der er stadig bund under markedet, vurderer han.

Boligmarkedet skuffer Nykredit, som kan takke færre konverteringer og et sløvt boligmarked for en del af nedjusteringen på en halv milliard kroner, som koncernen meldte ud torsdag. Koncernchef Peter Engberg Jensen erkender, at forventningerne har været for høje. Forude venter flere tvangsauktioner og forsinkede afdrag, selvom niveauet fortsat vil være lavt i et historisk perspektiv.

- Tidligere år har vi set rigtig mange konverteringer af lån og et stærkere boligmarked i det hele taget. Vi have regnet med lidt mere aktivitet i 2008, end vi fik her i første halvår, siger Peter Engberg Jensen.

Så sent som i februar havde han da også et ganske optimistisk syn på prisudviklingen på boligmarkedet, da han i forbindelse med helårsregnskabet vurderede, at danskerne havde set toppen af prisfaldet sidste år. Den vurdering har han måtte revidere siden:

- Men jeg vil holde fast i, at der er bund under markedet, og det er en sund tilpasning, vi ser, siger han.

I første halvår 2008 måtte 159 kunder hos Nykredit gå fra hus og hjem, og hvis den kedelige udvikling fortsætter, så ender niveauet langt over de to foregående år. I hele 2007 havde Nykredit 186 tvangsauktioner i alt, mens tallet var 193 i 2006.

Bolignedtur overrasker Nykredit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce