Boligmarkedet bliver hårdt ramt


Boligmarkedet bliver hårdt ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligpriserne vil falde de næste tre år, lyder advarslen fra vismændene. Og faldet kan blive ekstra voldsomt, hvis finanskrisen rammer Danmark.

Der er ingen vending i sigte for boligmarkedet de kommende tre år. Priserne vil tværtimod fortsætte sin rutsjetur ned ad bakke. Sådan lyder den pessimistiske melding fra de økonomiske vismænd i deres nye vismandsrapport.

Vismændene vurderer, at boligpriserne i år vil falde med 0,9 procent, mens de i 2009 vil falde yderligere 1,0 procent. Værst bliver det i 2010, hvor faldet i boligpriserne bliver 1,6 procent.

Alligevel vil overvismand Peter Birch Sørensen ikke tage tale om en krise på boligmarkedet:

- Ja, vi vurderer, at der sker et fald i boligpriserne, men det er vigtigt at understrege, at der ikke er tale om en krise - det vil være alt for overdrevet at tale om det. Der er blot tale om en mærkbar tilpasning på boligmarkedet, siger overvismand Peter Birch Sørensen, der er økonomiprofessor ved Københavns Universitet.

I deres nye rapport om dansk økonomi vurderer de tre vismænd, at prisfaldet på boligerne kan blive endnu større, hvis den internationale kreditkrise spreder sig til Danmark:

- Det vil betyde endnu højere renter og sandsynligvis medføre strammere kreditvilkår. Det vil føre til en kraftig reduktion i danskerne mulighed for at købe bolig - specielt førstegangskøberne - hvilket vil medføre større fald i boligpriserne end skønnet i prognosen, skriver vismændene.

Boligmarkedet bliver hårdt ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce