Boligejere låser renten


Boligejere låser renten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne har været opmærksomme på de kraftige stigninger i den korte rente. I dag sidder 7 af 10 boligejere med en fastlåst rente.

Selv om knap halvdelen af det samlede realkreditudlån til ejerboliger er lån med variabel rente, er renten reelt fastlåst på næsten tre ud af fire boliglån. Det skyldes, at mange boligejere har valgt et såkaldt garantilån med renteloft.

Det viser nye tal, som Danmarks Nationalbank har indsamlet fra realkreditinstitutterne.

Forklaringen er, at der for tiden er god ræson i at få et fastforrentet lån frem for et lån med variabel rente, lyder det fra Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRF Kredit:

- For øjeblikket er forskellen mellem de korte og de lange renter på vej mod et historisk lav punkt, hvorfor det er billigt at forsikre sig mod stigende renter, siger Mikkel Høegh.

Boligejerne er således ganske opmærksomme på, at uroen på de finansielle markeder over det seneste år, har givet anledning til forholdsvis store rentebevægelser - eksempelvis har der på grund af den tiltagende inflation været kraftige stigninger i de helt korte renter.

- Det er formentlig en overreaktion, men udtrykker alligevel, hvor nervøst de finansielle markeder pt. er og derfor kan der være god ræson i at vælge lån med rentesikkerhed, siger Mikkel Høegh

Boligejere låser renten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce