Boligbutikker er på vej ud


Boligbutikker er på vej ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv ud af 10 indleder i dag deres jagt efter en ny bolig på nettet. Det giver nye arbejdsvilkår for ejendomsmæglerne.

Snart vil det være slut med søndagsudflugten rundt til de lokale ejendomsmæglerbutikker.

I dag begynder langt de fleste nemlig deres bolig-jagt på nettet, og det giver plads til nye, alternative boligmæglerkoncepter, der som eksempelvis boligtilbolig.dk og Robinhus, tager deres afsæt på nettet.

- Tidligere var der et ganske stort flow af kunder i butikkerne, men jeg hører fra mine kolleger, at der kommer færre og færre, siger formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen.

Han er ikke i tvivl om, at det er nettets udbredelse, der er årsagen, og at mæglervirksomheder, der forstår at bruge nettet, har en gylden fremtid.

Nye arbejdsvilkår

- Det tror jeg, i og med at nettet vil være det sted, hvor flere og flere søger deres information. 70 procent starter i dag deres søgning på nettet, og ofte mødes mægler og kunde først, når de står ude på selve ejendommen, siger han.

Denne udvikling skaber også helt nye arbejdsvilkår for mæglerne.

- Tidligere kunne man etablere et forhold til kunden over en kop kaffe i butikken - i dag har du et splitsekund til at gøre dine hoser grønne, og køberne kan allerede være vanvittigt godt klædt på, når du møder dem første gang, siger han.

500 vil forsvinde

Direktør for boligtilbolig.dk, Thomas Kildemoes, er heller ikke i tvivl om, hvilken vej det går.

- Jeg tror, der vil forsvinde mindst 500 mæglere fra markedet i de kommende fem år, så der kun er 1000 eller færre tilbage, siger han.

Han forventer, at boligtilbolig-konceptet, der blandt andet bygger på, at sælger selv skal fremvise sin bolig, vil være en god forretning om tre-fire år.

- Vi har i øjeblikket 200 boliger til salg, og vi vokser hele tiden. Men vores salær er så lavt, at vi skal op på at have det 10-dobbelte, før det bliver rigtig sjovt, siger han.

Udfordringen

Udfordringen er ifølge Thomas Kildemoes ikke at overbevise kunderne.

- Den største udfordring ligger i, at det er et meget lukket marked. Danske Bank sender en Home-mægler ud - og ejendomsmæglerkæder og finansieringsinstitutter er vævet sammen af provisionsaftaler, som indirekte kan presse kunder til at vælge dem, siger han.

Boligtilbolig.dk er i dag repræsenteret i Odense, Århus og København, og i løbet af det kommende år forventer Thomas Kildemoes at åbne nye butikker i Roskilde, Trekantsområdet og Aalborg.

Boligbutikker er på vej ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce