Boligadvokater: Skat på boligsalg kan være et alternativ


Boligadvokater: Skat på boligsalg kan være et alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis det ikke er muligt at lave en fair ejendomsvurdering, bør man overveje i stedet at beskatte boligsalg.

Hvis det viser sig umuligt at lave et retfærdigt system for de offentlige ejendomsvurderinger, bør man overveje at droppe dem.

Det mener formanden for Danske Boligadvokater, Jan Schøtt-Petersen.

- Hvis man ikke kan finde nogle retfærdige og gennemskuelige løsninger, kan man lige så godt droppe ejendomsvurderingerne som instrument for beskatningen, siger han til Ritzau.

Onsdag ventes skatteministeren at nedsætte et ekspertudvalg, der skal udarbejde et nyt system for de offentlige vurderinger til brug fra 2015.

Jan Schøtt-Petersen er positiv over, at et ekspertudvalg skal gennemgå systemet, men han peger på, at det kan vise sig nødvendigt helt at gå væk fra ejendomsvurderingerne.

- Man kan se på avancebeskatning, så man i stedet for en løbende beskatning baseret på vurderingen beskatter gevinsten ved salg af boligen, forklarer Jan Schøtt-Petersen.

Ved at beskatte ved boligsalg bliver ejendomsværdien fastsat ud fra den faktiske handelspris i stedet for en fiktiv vurdering.

Samtidig vil beskatningen have en dæmpende effekt på udsvingene i boligpriserne, fordi der vil blive beskattet i perioder med stigninger og udløst fradrag i perioder med fald.

- Det vil virke konjunkturudlignende både for den enkelte og for markedet, påpeger Jan Schøtt-Petersen.

Lektor i skatteret ved Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt kan se fidusen i en avancebeskatning, men påpeger, at det vil medføre et omfattende omlægningsarbejde.

- Man kan ikke bare tage udgangspunkt i den pris, folk har købt deres hus til. Folk kan have renoveret voldsomt på det og smidt en masse penge i. Det ligger folk ikke inde med voldsom god dokumentation for i dag, fordi det ikke er nødvendigt.

- Der skal en ekstremt stor vurderingsindsats til, men det kan da lade sig gøre. Det er et spørgsmål om, hvad man vil politisk, siger Thomas Rønfeldt.

Boligadvokater: Skat på boligsalg kan være et alternativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce