Børsnotering vil give Google 20 mia. kr.


Børsnotering vil give Google 20 mia. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det amerikanske it-selskab Google, der står bag den mest benyttede søgemaskine på internettet, kan få tilført op til 20,3 mia. kr. ved den planlagte børsnotering af selskabet. Det står klart, efter at Google i går offentliggjorde flere detaljer om børsnoteringen.

I alt udbyder Google 24,6 mio. styk aktier i selskabet, og investorerne får tilbudt at købe dem til en kurs mellem 108 dollar og 135 dollar. Selv om det er store beløb, der er på tale, er det blot ni procent af det samlede antal aktier, som udefrakommende investorer får mulighed for at købe ved børsnoteringen. De nuværende ejere beholder de resterende 91 procent. Ved en kurs på 135 dollar kan selskabets samlede værdi dermed opgøres til 36 mia. dollar (220 mia. kr.).

Google har hjemme i Californien, hvor selskabet siden sin etablering for blot seks år siden har bragt sig i en global førerposition. Allerede efter det første år kunne Google præsentere et overskud. Selskabet er grundlagt af de to Stanford-studerende, Larry Page and Sergey Brin, der begge er i begyndelsen af 30'erne. Siden er direktør Eric Schmidt kommet til.

Ifølge Googles egne oplysninger skiller søgemaskinen sig blandt andet ud ved, at det ikke er muligt at få menneskelig indflydelse på søgeresultaterne, og det er dermed ikke muligt at købe sig til en højere plads på resultatlisten. Rent teknisk bygger Googles søgemaskine på PageRank-teknologien, som de to studenter har udviklet og fået patent på. Den gør det muligt for Google at gennemsøge og rangordne tre milliarder websider på blot et halvt sekund.

PageRanks styrke er, at systemet kan sortere siderne, så de vigtigste kommer først. Det er ikke lige til at forstå for menigmand, men hemmeligheden er en ligning med 500 mio. variable og over to mia. forudsætninger. (RB-Børsen)

Børsnotering vil give Google 20 mia. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce